Natuurberichten

Dossier: Natuurbeheer

Pagina 97 van 218 - 2175 Resultaten

Trek van gnoes

Van een korte oversteek van bos naar bos tot wereldreizen van Noord- naar Zuidpool. Wilde dieren zijn constant in beweging. Soms trekken ze alleen, soms in grote groepen. Deze terugkerende bewegingen zijn van levensbelang. Ze..


Lees verder 31 juli 2022   2 jaar oud
Aziatische hoornaar op meeldauw van Dromedarisbladluis.

De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot die in opmars is in Nederland. In opdracht van de Provincie Limburg wordt in een pilot ervaring opgedaan met het zo efficiënt mogelijk opsporen en verdelgen van nesten van deze..


Lees verder 31 juli 2022   2 jaar oud
Tijger in Bardia National Park in Nepal Shutterstock WWF-International

Nepal heeft nu 355 tijgers in het wild: een historische toename van 190 procent sinds 2009. Dit is gelukt dankzij goede bescherming van de belangrijkste leefgebieden van tijgers, samenwerking met lokale gemeenschappen en aanpak..


Lees verder 29 juli 2022   2 jaar oud

Mensen vinden natuurlijk beheerde bermen mooi of lelijk. Maar wat vindt alles wat daar rondkruipt, vliegt en fladdert er eigenlijk van? Laten we de berm eens van een heel andere kant bekijken: door de ogen van een vlinder...


Lees verder 29 juli 2022   2 jaar oud
Mannetje bosbeekjuffer

De bosbeekjuffer leeft bij natuurlijke, schone beekjes en profiteert van beekherstel. Na ruim een eeuw afwezigheid, komt hij nu ook weer voor in de omgeving van Boxmeer. Dankzij maatregelen in de Oeffeltse Raam. De plannen voor..


Lees verder 28 juli 2022   2 jaar oud
Duindoorgang

Door de zee, het zand en de duinen weer de regie te geven op de Boschplaat op Terschelling, zal de van nature rijke biodiversiteit weer toenemen. Menselijk ingrijpen heeft uiteindelijk tot een eentonige vegetatie geleid. Variëteit..


Lees verder 27 juli 2022   2 jaar oud
Natuurbrug Zanderij Crailoo

Tussen Hilversum en Bussum ligt het langste ecoduct van Nederland: Natuurbrug Zanderij Crailoo. Dit 800 meter lange ecoduct verbindt de Bussemerheide met het Spanderswoud. Niet alleen reeën en vossen steken hier het spoor en de..


Lees verder 26 juli 2022   2 jaar oud

Langs de loop van de Waal, van Gorinchem tot aan de Duitse grens, worden regelmatig mechanisch beschadigde palingen gevonden. De doodsoorzaak van deze geknakte alen wordt onderzocht door visonderzoekers van RAVON. Voor het grote..


Lees verder 25 juli 2022   2 jaar oud

Zoals je misschien wel weet was het prachtige Atlantisch Regenwoud ooit dertig keer zo groot als Nederland. Door grootschalige ontbossing verdween maar liefst vijfentachtig procent van dit gebied. En dat terwijl dit regenwoud het..


Lees verder 25 juli 2022   2 jaar oud

Het Franse kweekstation voor de kritisch bedreigde Europese steur meldt na jaren weer succesvolle voortplanting: er zijn babyvissen om straks uit te zetten in het wild. Ze moeten de restpopulatie van de zeer zeldzame soort..


Lees verder 24 juli 2022   2 jaar oud

Archief