Natuurberichten
Pagina 1013 van 1684 - 16835 Resultaten

April is de maand dat de boomkikkermannetjes naar het voortplantingswater trekken. Vanuit diverse locaties in Nederland bereikt ons nu het bericht “Ze zijn er weer!”. Dankzij strenge bescherming, de inzet van natuurbeschermers en..

Uniek beeldmateriaal in Vroege Vogels tv vanavond: een goudhaantje paart met zijn dode partner. Het is voor het eerst dat dit necrofiele gedrag is vastgesteld bij zulke kleine zangvogeltjes. ‘Fenomenale beelden en wetenschappelijk..

Steeds meer typische akkerplanten leggen het loodje in akkers, maar weten te overleven op begraafplaatsen. Afgelopen jaren hebben floristen vele begraafplaatsen geïnventariseerd en zijn bijzondere en zeldzame soorten waargenomen...

In twee bolwerken van de tapuit is het gelukt om door intensieve bescherming het broedsucces flink te verhogen. In het Drents-Friese Wold vlogen veel meer jongen uit dan de jaren ervoor. Hier en in de duinen van de Kop van..

Eind maart zijn vijf jonge raven uit de Maashorst (NB) geringd met kleurringen. Hopelijk kunnen we er zo achter komen waar ze naar toe gaan als ze in het najaar het territorium van hun ouders moeten verlaten! De jonge raven zijn..

Het veenbesblauwtje is een van de meest bedreigde vlinders van ons land. Om de soort effectief te kunnen beschermen wordt nu onderzoek gedaan naar het voorkomen van het veenbesblauwtje en haar leefgebied. Daarbij worden ook drones..

Volgens Tekenradar.nl neemt de tekenactiviteit weer sterk toe. Veel mensen vergeten zichzelf na een bezoek aan het groen echter te controleren op tekenbeten. Ze lopen daarmee onnodig een groter risico op het krijgen van de ziekte..

De steuren die in juni 2015 in de Rijn zijn uitgezet door Wereld Natuur Fonds, Sportvisserij Nederland en ARK Natuurontwikkeling hebben geen moeite gehad de Noordzee te vinden. Anders dan bij de uitzetting in 2012, zijn er nu ook..

Vele honderden faunapassages zijn aangelegd, maar werken ze ook? Bekijk het zelf! De provincie Overijssel en Arcadis hebben een webtool ontwikkeld, waarop beelden van monitoring online worden gedeeld. En we hebben jouw hulp nodig..

Worden de legsels van koolmees en pimpelmees dit jaar nog kleiner? Het broedseizoen 2015 gaf recordkleine legsels te zien. Dit bleek uit een controle van 17.000 nestkasten. Het bestendigde een tendens die al een paar jaar aan de..