Natuurberichten
Pagina 1018 van 1701 - 17006 Resultaten

De zomer breekt aan, tijd voor de stierenbronst. Stieren van wild levende runderen als Schotse Hooglander, Galloway of Rode Geus maken zich op dit moment erg druk. Eén voor één proberen ze de tochtige koeien af te schermen van..

De Kleine Kartuizerslak staat op de Rode Lijst van de Nederlandse weekdieren. Na 1950 was deze fraaie landslak door verstedelijking duidelijk afgenomen. Tijdens een recente inventarisatie in de Millingerwaard en Kekerdomse waard..

De afgelopen anderhalve maand verliep zeer zacht. We verwachten daardoor dat zomerbloeiers zoals wilde peen, Sint-Janskruid, grote wederik en grote kattenstaart zo’n 10 dagen eerder in bloei komen dan normaal. Wilt u De..

De mooiste plant van de Drentse hei, de wolverlei of Arnica staat nu in volle bloei. Een hele grote gele Gerbera, daar lijkt hij wel op...

Voor de duidelijkheid: het gaat niet om het felgele pietje in de Nederlandse volières. Wel om de grijsgeel gekleurde Europese kanarie, een inheemse broedvogel. Deze vogel, met zijn vleermuisachtige baltsvlucht en ‘knisperende’..
Met het schepnet het platteland op! Agrariërs voeren al geruime tijd maatregelen uit om de leefomstandigheden van zeldzame en beschermde plant- en diersoorten in het agrarisch gebied te verbeteren. Sinds het begin van dit jaar is..

Een ontmoeting met het vliegend hert vergeet je niet snel. Het mannetje kan zo’n 8 centimeter groot worden met opvallende gewei-vormige kaken. Het vliegend hert is zeldzaam in Nederland en is in Europa wettelijk beschermd. De..

Het duurt niet lang meer of larven van rivierrombout kruipen uit de rivier de strandjes op. Daar barst het huidje van de larve open en de libel ‘sluipt uit’. Dat is het moment om deze bijzondere soort te inventariseren. Ze komen..

Terwijl een grote groep vrijwilligers van Werkgroep Grauwe Kiekendief zich opmaakt voor de vierde en laatste punttelronde van het Meetnet Agrarische Soorten (MAS) 2016, wordt duidelijk dat er in Drenthe na een grootschalige..

Edelherten en wilde zwijnen zijn in Nederland teruggedrongen tot een beperkt aantal leefgebieden. Toch worden ze ook daarbuiten wel waargenomen en de vraag is dan waar deze zwervers vandaan komen. In opdracht van BIJ12 en..