Natuurberichten

Pagina 1025 van 1684 - 16832 Resultaten

Russische rattenslang legsel

Medio jaren ’90 is in Eelde (Drenthe) een onbekend aantal Russische rattenslangen losgelaten. Vandaag de dag komt de soort nog steeds in Eelde voor, en er zijn diverse meldingen van buiten Eelde. De populatie lijkt zich te..


Lees verder 16 februari 2016   9 jaar oud
Aardhommel

Bij onderzoek naar de oorzaken van het afnemen van de bijenpopulaties is een verrassende ontdekking gedaan. De vrouwtjes van grote bijensoorten zoals de aardhommel zijn gedurende de afgelopen eeuw in Nederland significant kleiner..


Lees verder 15 februari 2016   9 jaar oud
Galloway

Droge heidelandschappen vormen een ideaal winterhabitat voor grote grazers als Galloway-runderen. Sinds december graast er een kleine kudde op de Neterselsche heide. De dieren zijn nog steeds in topconditie terwijl ze juist nu..


Lees verder 15 februari 2016   9 jaar oud
Bloemenstrook langs grasland 2

Biodiversiteit in Europa staat onder druk. Het Europese Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) geeft aan dat op een deel van de landbouwgrond natuur een belangrijke functie moet krijgen om verdere achteruitgang te stoppen. Tot..


Lees verder 15 februari 2016   9 jaar oud
Eikenprocessierupsen die worden aangevallen door een sluipvlieg

De eikenprocessierups heeft zich in 25 jaar tijd vanuit het zuiden over heel Nederland verspreid. Ook de dennenprocessierups rukt op naar het noorden en heeft inmiddels de grens tussen Frankrijk en België bereikt. Een natuurlijke..


Lees verder 14 februari 2016   9 jaar oud
Wandelend kwalletje Eleutheria dichotoma

Het wandelende kwalletje Eleutheria dichotoma is een bijzondere biologische verschijning in onze kustwateren. Het kleine zeediertje werd in 2005 voor het eerst in de Zeeuwse Delta waargenomen. Recente waarnemingen geven aan dat..


Lees verder 14 februari 2016   9 jaar oud
Fratercula arctica. Papegaaiduiker

Een bijzondere vondst op het Texelse strand. Ecomare-medewerkster Els Wennekendonk vond een papegaaiduiker. Deze prachtige vogels zie je hier niet zo vaak. In de zomer broeden ze langs de rotskusten van Frankrijk,..


Lees verder 13 februari 2016   9 jaar oud
Muurnavel (Umbilicus rupestris) in Arnhem

Recent is in Arnhem de zeer zeldzame Muurnavel ontdekt. Deze plant komt oorspronkelijk niet in Nederland voor, maar verwildert waarschijnlijk vanuit tuinen en kan zich dankzij de zachte en vochtige winters van de laatste jaren..


Lees verder 13 februari 2016   9 jaar oud
Tafeleenden

De Tafeleend neemt snel af, maar waardoor is nog niet precies duidelijk. Er lijkt iets mis met de opbouw van de populatie. Om daar meer over te weten te komen, turfden waarnemers in heel Europa de geslachtsverhouding bij deze..


Lees verder 12 februari 2016   9 jaar oud
Griend met zwermen vogels

Vogeleiland Griend dreigt weg te spoelen. De eerder aangelegde zandhaak is door de dynamiek in de Waddenzee verdwenen. Omdat het eiland onmisbaar is voor honderdduizenden trek- en broedvogels, komt Natuurmonumenten in actie...


Lees verder 11 februari 2016   9 jaar oud

Archief