Natuurberichten

Pagina 1027 van 1702 - 17016 Resultaten

gefaseerd maaien primair

Wat was het mooi in dat bermpje! Al die hooibeestjes, kleine vuurvlinders en diverse wilde bijen! Op de pinksterbloemen waren vrouwtjes oranjetipje bezig eitjes af te zetten en er patrouilleerde ook een mannetje met zijn prachtige..


Lees verder 12 mei 2016   9 jaar oud
Woekerende Amerikaanse vogelkers (Prunus serotina) op een kapvlakte

De Amerikaanse vogelkers, een invasieve boomsoort die het milieu veel schade berokkent, wordt steeds dieper opgenomen in het Nederlandse ecosysteem. Onderzoekers van Naturalis publiceren deze week in PeerJ dat veel inheemse..


Lees verder 11 mei 2016   9 jaar oud
Zwerminktzwammen

De zeer algemene Zwerminktzwam is een grijsbruin inktzwammetje dat in grote groepen en opvallend dicht op elkaar op het rottende hout van uiteenlopende loofhoutsoorten voorkomt. De hierop gelijkende zeldzamere Dwergfranjehoed komt..


Lees verder 11 mei 2016   9 jaar oud
Koekoek

Vandaag is het World Migratory Bird Day. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan trekvogels. En dat is hard nodig, want het is soms een wonder dat onze trekvogels het überhaupt redden met alle bedreigingen onderweg..


Lees verder 10 mei 2016   9 jaar oud
half uitgeslopen keizerlibel

De hoge temperaturen van de afgelopen week hebben gezorgd dat veel juffers en libellen zijn uitgeslopen. Ze hebben als larven in het water geleefd en kruipen nu in een plantenstengel of ander stevigs en sluipen uit. Soms gebeurt..


Lees verder 9 mei 2016   9 jaar oud
Gelderse Poort

De komende jaren brengt FREE Nature in opdracht van Staatsbosbeheer de ontwikkeling van de vegetatiestructuur in beeld middels een fotomast. Jaarlijks worden op verschillende oeverwallen panoramafoto’s gemaakt. Groot voordeel van..


Lees verder 9 mei 2016   9 jaar oud
volle bloei appelboom

Na de zeer zachte winter heeft de ‘kou’ in april ervoor gezorgd dat de ontwikkeling van planten momenteel nog maar een week voor loopt op schema. De voorsprong was zes weken in december, de lente houdt dus heel lang aan dit jaar...


Lees verder 8 mei 2016   9 jaar oud
Loxosomella phascolosomata op het achtereind van de pindaworm Golfingia vulgaris

Bij biodiversiteitsonderzoek voor Rijkswaterstaat hebben biologen in de Noordzee vier nieuwe Nederlandse soorten solitaire kelkdiertjes gevonden. Het zijn daarmee tevens de eerste soorten van dit diertype die in de Nederlandse..


Lees verder 8 mei 2016   9 jaar oud
Tekenbeet

Het aantal tekenbeten dat de afgelopen twee weken op Tekenradar.nl gemeld is, lag 36 procent lager dan het gemiddelde in dezelfde periode in de voorgaande drie jaar. De lage temperaturen lijken de belangrijkste verklaring voor het..


Lees verder 7 mei 2016   9 jaar oud
Deze jonge spreeuwen vliegen de komende dagen uit

Sinds 2014 wordt er onderzoek gedaan naar de broedprestaties van spreeuwen op Papendal bij Ede. Deze algemene vogel loopt in aantal terug en de redenen hiervoor zijn niet duidelijk. Het voorjaar was tot begin mei koel en naar..


Lees verder 6 mei 2016   9 jaar oud

Archief