Natuurberichten

Pagina 1028 van 1701 - 17006 Resultaten

Leo van der Heiden (Ministerie EZ), Teo Wams (Natuurmonumenten), Dianne Nijland (Vogelbescherming Nederland) en François Kremer (Europese Commissie, of beter:  Natura 2000 Policy Coordinator at the European Commission's Nature Unit).

Nederland kan een voorbeeld worden van een dichtbevolkte, vruchtbare delta waar natuur en mensen floreren. Een land met een gezonde leefomgeving, een aantrekkelijk vestigingsklimaat en een rijke natuur, waar meer dier- en..


Lees verder 2 mei 2016   9 jaar oud
Potval op Reijerscamp, met Carabus problematicus

In 2003 werd het voormalige landbouwgebied De Reijerscamp een natuurontwikkelingsgebied. In de periode 2006-2014 werden de loopkevers van het gebied bemonsterd. Hieruit kwam vooral naar voren dat tijdelijke, open pioniersituaties..


Lees verder 2 mei 2016   9 jaar oud
Pandion haliaetus. Visarend

De visarend is terug als broedvogel in Nederland. De boswachters van Staatsbosbeheer in de Biesbosch hielden de afgelopen weken twee paartjes visarenden nauwlettend in de gaten. Na paringen, nestbouw en baltsgevechten is het dan..


Lees verder 1 mei 2016   9 jaar oud
HappyHier smiley uitsnede banner

Waar voelen mensen zich het gelukkigst? Onderzoekers van Wageningen UR nodigen iedereen in Nederland uit om die vraag te helpen beantwoorden door in de app HappyHier regelmatig aan te geven hoe gelukkig zij zich voelen. Deelnemers..


Lees verder 1 mei 2016   9 jaar oud
Exmoorpony's

Voor het eerst sinds mensenheugenis leven in één gebied wild rund, wisent en wild paard weer samen. Door het verschil in begrazing tussen deze soorten ontstaat vaak een zeer afwisselend landschap waar telkens andere planten- en..


Lees verder 1 mei 2016   9 jaar oud
Vanellus vanellus. Kievit met jongen

Uitgerekend in de week dat er massaal kievitseieren uitkomen, is het erg koud, winderig en valt er veel neerslag. Op 26 april was het zelfs historisch koud. De pas uitgekomen kuikens van de kievit beleven een zware week. Onderzoek..


Lees verder 30 april 2016   9 jaar oud
Volkstuincomplex

Recente planteninventarisaties van 120 volkstuincomplexen en honderden akkers in Groningen en Drenthe tonen aan dat volkstuinen een belangrijk toevluchtsoord zijn geworden voor Akkerandoorn en andere eenjarige akkerkruiden. Veel..


Lees verder 29 april 2016   9 jaar oud
Het Schepje op het slib bij de Zoetersbout. De kop zit links en de ongeveer 4 centimeter lange slak begint zich net in te graven

Diep onder de waterspiegel bij Bruinisse kruipen momenteel over de slibhelling vele Schepjes rond. Dit is bijzonder want duikers zagen deze merkwaardige slakjes nog niet eerder levend in onze kustwateren. De Schepjes komen vooral..


Lees verder 29 april 2016   9 jaar oud
Pandion haliaetus. Visarend

De boswachters van de Biesbosch hebben goede hoop dat dit jaar voor het eerst een visarend in Nederland gaat broeden. Sinds 2014 overzomerden meerdere visarenden in Nationaal Park De Biesbosch. Ze bouwden er diverse nesten, maar..


Lees verder 28 april 2016   9 jaar oud
wilde bij

Insecten zoals bijen, zweefvliegen en vlinders zijn belangrijk voor bestuiving van wilde planten en landbouwgewassen. Daarom is het belangrijk te begrijpen hoe bestuivende insecten worden beïnvloed door klimaatverandering en..


Lees verder 28 april 2016   9 jaar oud

Archief