Natuurberichten
Pagina 1056 van 1700 - 16998 Resultaten

Nu, in de aanloop naar de klimaattop in Parijs, is het weer zeer actueel: klimaatverandering. Inmiddels is er geen twijfel meer of het klimaat verandert, maar we weten nog lang niet precies welke gevolgen dit zal hebben op planten..
Raymond Klaassen (1977) heeft op de Landelijke Dag van Sovon de Herman Klompprijs uitgereikt gekregen. Deze prijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt aan een vogelonderzoeker die zowel wetenschappelijk als privé een grote..

Het is onderzoekers van Wageningen UR gelukt om palingen in de puberteit te krijgen door ze een trektocht te laten doen vergelijkbaar met de trektocht van jonge paling die naar de Sargassozee zwemt om te paaien...

In verschillende gebieden in Nederland doen vrijwilligers van de Werkgroep Adderonderzoek Nederland (WAN) onderzoek naar de adder. Eén van deze gebieden is het Hijkerveld in Drenthe waar vrijwilligers al sinds 1999 een..

Al een aantal weken stond het natuurbericht klaar over de eerste succesvolle voortplanting van het tijgerblauwtje in Nederland. Het wachten was alleen nog maar op het uit de pop komen van de vlinder. Helaas is de pop nog steeds in..

In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..

In oktober 2015 is in de gemeente Westland een ‘vleermuisbrug’ geopend. De brug over de Vlotwatering is onderdeel van de landschappelijke herontwikkeling van de Poelzone, een langgerekt gebied gelegen in het Westland, tussen de..

De verhoging van de zeedijken op deltahoogte in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was catastrofaal voor paddenstoelen. Dat er tegenwoordig op deze zeedijken wel degelijk weer interessante paddenstoelen kunnen worden..

Toen ecoloog Arno Braam en Margreet Zwols in juni een mysterieuze grote groene loopkever fotografeerden op het Infanterie Schietkamp (ISK) Harskamp, konden ze niet vermoeden dat ze een zeer opmerkelijke vondst deden. Het bleek te..

De minuscule kleine alk is een echte zeevogel. Laat in het najaar worden ze bij stormachtige wind uit het noorden of noordwesten gezien aan de kust, soms in groot aantal. Regelmatig waaien ze naar binnen en duiken ze op in het..