Natuurberichten
Pagina 1063 van 1683 - 16822 Resultaten
De paartijd van de gewone zeehonden is aangebroken in de Waddenzee! Als landrot zul je er waarschijnlijk weinig van meekrijgen. Zeehonden doen het onder water. Er gaat een heel ritueel aan vooraf. Het mannetje kiest een plek onder..

Op donderdag 23 juli wordt in natuurgebied de Moerputten ten zuidwesten van ‘s-Hertogenbosch de 25ste verjaardag van het pimpernelblauwtje gevierd. In 1990 werd hij geherintroduceerd en inmiddels heeft hij een vaste populatie in..

De algemeen voorkomende meerjarige Dikrandtonderzwam staat bekend als een beruchte parasiet die witrot veroorzaakt in het hout van loofbomen. Hij is dodelijk voor de boom waarop hij wordt gevonden. De Dikrandtonderzwam neemt nog..

In De Onlanden, in het noorden van Drenthe, zijn dit jaar otters geboren. Onlangs zijn de twee jongen, samen met hun moeder, op de film vastgelegd met behulp van een wildcamera...
Dat gierzwaluwen de komende tijd en masse wegtrekken is alom bekend. Maar een andere veel minder bekende trekvogel van de zomer is de groenpootruiter. Al in juli pieken de aantallen doortrekkers...
Binnenkort zijn er weer argusvlinders te zien. De zomergeneratie van deze bedreigde vlinder begint over een paar dagen te vliegen. De resultaten van het telweekend argusvlinder dat eind mei werd gehouden, geven een beeld van waar..

Een inventarisatie van mestkevers afgelopen mei en juni op natuurgebied de Landtong Rozenburg toont een grotere diversiteit aan soorten mestkevers op paardenmest dan rundermest. Niet alleen werden er gemiddeld meer soorten..

Het aantal rupsen ligt zoals verwacht beduidend hoger dan vorig jaar. Door de recente hoge temperaturen zitten veel nesten nu onder aan de stam en zijn veel verlate nesten door de wind op de grond terecht gekomen. Aangezien op..

Recent is een nieuwe snoerworm voor Nederland beschreven in wetenschappelijk tijdschrift Marine Biodiversity Records. Deze nieuwe snoerworm Cephalothrix simula is al in 2012 voor het eerst in de Oosterschelde verzameld...

Op 14 juli werden in het Kempen~Broek 700 larven van knoflookpadden uitgezet. Afgelopen jaren werkte ARK Natuurontwikkeling aan ontwikkeling van natte natuur waardoor geschikt leefgebied voor de zeldzame knoflookpad is ontstaan...