Natuurberichten

Pagina 1114 van 1681 - 16807 Resultaten

Beekforel uit de Geul

Donderdag 13 november begint ARK met het 'opschudden' van potentiële paaibedden voor forellen in de Geul. Het grind op de bodem van de Geul is door jarenlange verontreiniging aan elkaar gekoekt en forellen hebben daar last van...


Lees verder 13 november 2014   10 jaar oud

In dezelfde periode dat er op Texel een tropische kogelvis werd gevonden, is er nog een andere exotische vis aangespoeld op de Nederlandse kust. Dat blijkt uit een foto die een strandwandelaar naar Ecomare stuurde. Een paar dagen..


Lees verder 13 november 2014   10 jaar oud
Beuk, herfstkleuren, GNU Free Documentation License

De herfstkleuring begon dit jaar onverwacht zeer vroeg maar door de zeer hoge temperaturen in de eerste twee herfstmaanden werd de snelheid van herfstkleuring sterk vertraagd. Uit satellietwaarnemingen blijkt dat de mate van..


Lees verder 13 november 2014   10 jaar oud

Het is onwaarschijnlijk dat de in Nederland voorkomende Amerikaanse nertsen zich in de nabije toekomst zullen uitbreiden tot een levensvatbare, zich voortplantende populatie. Dit concluderen onderzoekers Jasja Dekker en Tim..


Lees verder 13 november 2014   10 jaar oud

Als je vandaag in je tuin op zoek gaat kan het maar zo dat je rupsen van de agaatvlinder aantreft. En vanavond met een zaklantaarn bloeiende klimop onderzoeken kan de agaatvlinder zelf opleveren, met haar roltong nectar..


Lees verder 12 november 2014   10 jaar oud

Afgelopen week werd in de Amsterdamse Waterleidingduinen de zeer zeldzame Zandparasolzwam gevonden. De Zandparasolzwam valt op door de lilabruine schubben en banden afgezet met donkerbruine tot bijna zwarte richels op hoedrand en..


Lees verder 12 november 2014   10 jaar oud

November is de tuinmaand van het niets doen. Want de boel de boel laten is goed voor de vogels in de tuin. Op één ding na: maak nu de nestkast schoon! Als het kouder wordt is een nestkastje namelijk een veilige en droge plek voor..


Lees verder 11 november 2014   10 jaar oud
KNNV De Steenmarter

Overal in Nederland komen wilde zoogdieren voor. Soms ook op ongewone plekken… zoals in een voetbalstadion of in een bloempot op kantoor...


Lees verder 11 november 2014   10 jaar oud
Hazelmuis

En bijna een half jaar lang! De hazelmuis gaat rond november namelijk in winterslaap. Daarom behoort hij, net als de eikelmuis, tot de slaapmuizen. Het zijn de enige twee muizensoorten in Nederland die een winterslaap houden...


Lees verder 10 november 2014   10 jaar oud
Hypsignathus monstrosus

Bepaalde fruitetende Afrikaanse vleermuissoorten worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de verspreiding van het ebolavirus in West-Afrika. Zijn onze Europese vleermuizen een gevaar voor uw gezondheid?..


Lees verder 10 november 2014   10 jaar oud

Archief