Natuurberichten
Pagina 1147 van 1700 - 16993 Resultaten
In deze tijd van het jaar trekken er heel wat zeevogels langs onze kust. De kleinste jager is één van de zeldzaamste die je dan kunt zien. Ze trekken in de herfst over zee van de broedgebieden in het hoge noorden naar het zuiden..
In de afgelopen week werd een nieuw dagrecord neergezet van trekkende Purperreigers. Over telpost Dordtse Biesbosch vlogen op maandag 8 september 427 purperreigers naar het zuiden. Nooit eerder werden er zoveel trekkende..

Bij het Lobos in Zelem werd tijdens een excursie van Natuurpunt Educatie en Bezoekerscentrum ‘t Vloot een violetbruine gordijnzwam gevonden. Het gaat om de eerste waarneming van de zwammensoort in Vlaanderen...
Eind augustus bereikte ons het bericht dat er in Twente eekhoorns uit de boom vielen. De vraag is dan natuurlijk wat er aan de hand is. Gaat het om een ziekte en welke ziekte is dat dan? Het is bekend dat er, net als bij elke..
Het bont zandoogje is de laatste tien jaar enorm vooruit gegaan in Nederland. Op dit moment is er net een nieuwe generatie verschenen die veel en op veel plaatsen wordt gezien...

Afgelopen zomermaanden zijn in Oost-Groningen Veldmuizen gevangen en gemerkt met chips om te onderzoeken hoeveel muizen er in faunaranden aanwezig zijn, en of stroken luzerne ervoor kunnen zorgen dat muizen minder de..
In de Middeleeuwen stierf de grijze zeehond in Nederland uit. Nu is hij terug en hoe! Vandaag de dag leeft hier het grootste aantal Atlantische grijze zeehonden van het Europese vasteland. In minder dan dertig jaar tijd ging dat..
Het fotogenieke Rood oorzwammetje werd op 28 augustus voor het eerst in Nederland aangetroffen in het Hulkesteinse bos in Flevoland. Slechts zes dagen later, op 3 september, werd hij ook gevonden bij het Poelbos bij Goes. Twee..

Het afgelopen seizoen van Beleef de Lente verliep teleurstellend voor de fans van de steenuilen. Het paartje koos een nestkast zonder webcam uit om het kroost groot te brengen. Beleef de Lente ging voorbij, zonder jonge..

Het gaat erg slecht met de Kleine schorseneer in Nederland. De resterende populaties produceren nog nauwelijks zaad. Planten die bij elkaar in de buurt staan verschillen genetisch te weinig en de bloeitijd overlapt onvoldoende. Om..