Natuurberichten
Pagina 1158 van 1680 - 16791 Resultaten

Begin april werden 21 dode Vuursalamanders aangetroffen langs een wandelpad in de buurt van de stuwdam van Robertville, nabij de Hoge Venen. Een analyse door onderzoekers van de Universiteit van Gent wijst uit dat minstens één van..
Woensdag 7 mei om 16.00 uur opent Henri Lenferink, burgemeenster van Leiden, samen met Hans Schouffoer, bestuurslid bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, op feestelijke wijze de fototentoonstelling ‘Blik onder water in Leiden’..

Meer dan duizend soorten dieren missen een kans in de Nederlandse natuur. Waarom? Omdat dode paarden en runderen na hun dood niet in de natuur achterblijven. Dat blijkt uit een artikel over kadavers als ecosysteem...

Op 24 april besliste de federale minister van Leefmilieu dat de producten Foray 48B en Xentari WG dit voorjaar mogen worden ingezet bij de preventieve bestrijding van de Eikenprocessierups. De televisiejournaals toonden gisteren..

Uit de vondst van otteruitwerpselen tussen Wageningen en Rhenen blijkt goed nieuws: de otter is terug in de Gelderse Vallei...
Hoewel het ergste van de crisis over lijkt moeten we toch nog op de penningen blijven letten en dan met name die in de tuin. Op de judaspenning kunnen we nu eitjes en rupsen vinden van oranjetipje...

Het grensoverschrijdend natuurgebied ”Het Hageven-De Plateaux“ bij Lommel en Neerpelt is sinds de grote LIFE-werken in het kader van het Europese Natura 2000-project een almaar belangrijkere tussenstop geworden voor trekvogels. Zo..

Normaal gesproken is de onvoorspelbare bijvlieg een zeldzame soort die nauwelijks wordt waargenomen, maar eens in de zoveel jaar duikt de soort overal op en is het één van de meest algemene soorten bijvliegen. Dit gebeurt meestal..
In het Natura 2000 gebied Vlijmens Ven, Moerputten en Bossche Broek bij ’s-Hertogenbosch zal 170 hectare voormalige landbouwgrond worden afgegraven om er blauwgraslanden en glanshavergraslanden te ontwikkelen. Op de afgegraven..

Uit onderzoek van RAVON blijkt dat in Nederland illegale handel plaatsvindt in inheemse reptielen en amfibieën. Naast algemenere (tuin)soorten, blijken ook strikt beschermde en ernstig bedreigde soorten ter verkoop te worden..