Natuurberichten
Pagina 1174 van 1679 - 16790 Resultaten

De warme winter lijkt naadloos over te lopen in een zacht voorjaar. Afgelopen winter was de op één na warmste sinds het begin van de metingen in 1706 en als gevolg daarvan loopt de natuur een ruime maand voor op schema. Niet..
Het thema van de Landelijke Vlinderdag van afgelopen zaterdag was Idylle: bloemen voor vlinders, bijen en mensen. Meer dan 600 bezoekers hoorden veel over het onderwerp in presentaties en in de lange pauzes was het ook trending..

Diclofenac is vooral gekend als een krachtige ontstekingsremmer voor mensen, maar daarnaast wordt het medicijn ook toegediend bij vee. En het is die laatste toepassing die dramatische gevolgen heeft voor de volgende schakel in de..
Ooit gedacht dat simpele meterputten, zelfs met deksel, holtes onder stoeproosters en keldergaten dodelijke vallen vormen voor kikkers, padden en salamanders? Maar voor tuineigenaren zijn er sinds kort verschillende mogelijkheden..

Elk najaar groeit de Grote klis in veel Nederlandse natuurgebieden. En elk jaar verspreiden de grote grazers deze plant door het hele gebied, met als gevolg vele klissen die van wapperende haren een vaste kluwen maken. Maar ook..

Echt donker is het in ons land 's nachts bijna nergens meer. Nachtvlinders ondervinden daar de gevolgen van, wijst onderzoek van promovendus Koert van Geffen van Wageningen University uit...

Door het zachte weer zouden vogels wel eens vroeg kunnen gaan broeden dit jaar. Wat heeft dit voor gevolgen voor vogelpopulaties? Het bijhouden van het broedsucces is van groot belang voor het kunnen verklaren van..

Afgelopen najaar schreven we over de invasie van Kruisbekken en het verschijnen van de zeldzame Grote kruisbek. Wie dezer dagen door wat grotere naaldbossen loopt, komt nog steeds veel van die Kruisbekken tegen. Vroege..
Maandag was het zover: het was relatief zacht, de zon scheen op veel plaatsen en de voorjaarsvlinders kwamen tevoorschijn. Vijf soorten zijn er waargenomen, maar de kleine vos was verreweg de meest gemelde vlinder...

De ontwikkeling van de Geelgors in Nederland kent een variabel patroon. In de eerste decennia van de twintigste eeuw kwam de soort nog ‘algemeen’ voor op het bouwland van Noord-Groningen en Noord-Friesland. De naoorlogse..