Natuurberichten
Pagina 1236 van 1679 - 16784 Resultaten

Grote kinderogen staren gespannen naar het witte doek, daarachter staan hun ouders. Bijna nonchalant praten ze over de nieuwste tent maar ondertussen verliezen ze het theater van de nacht geen moment uit het oog. Wat gebeurt hier?..

Oorkwallen. Voor de strandgangers zijn ze een vaste zomerse verschijning. Zomers zonder zijn zeldzaam. Hoewel: in 1994, 1995, 2000 en 2002 waren ze er niet. In 2013 zouden er wel eens veel kunnen zijn, met dank aan de barkoude..
Sinds dit voorjaar kan de kuifaalscholver als Nederlandse broedvogels de boeken in. Bijna op de dag af een jaar geleden verscheen op Natuurbericht.nl al eens een bericht over de eerste broedpoging van de kuifaalscholver in..

Vissen die in de Noordzee zwemmen hebben, anders dan vaak gedacht, amper plastic in hun maag. Wel zijn er verschillen tussen vissoorten: de maag van kabeljauw bevat iets vaker plastic dan gemiddeld, bij makreel werd niets..

Voor nachtvlinderliefhebbers is het momenteel hoogtij: in deze periode van het jaar krijg je de grootste variatie aan kleuren en vormen te zien. De meest courante manier om spectaculaire nachtvlinders te lokken is het gebruik van..

In de tweede helft van juni begint de paartijd van steenmarters; dit duurt ongeveer twee maanden. In deze periode zijn de vrouwtjes meestal maar een of twee dagen bereid om te paren. Het mannetje blijft wel gedurende de hele..

De vakantieperiode breekt aan en daarmee de periode van het jaar waarin de meeste mensen een tekenbeet oplopen. De verwachting is dat deze maand rond de 200.000 mensen door een teek gebeten worden. Daardoor kunnen duizenden mensen..

Een bijzondere vondst op het Hulshorsterzand. Tijdens een wandeling door dit mooie natuurgebied op de Noordwest-Veluwe ontdekte Jeannette Hoek een zeldzame roofvlieg: de dennen-stamjager...

Vandaag de derde soort in het Kleine Orchideeën Kwartet: Honingorchis, een kleine, onopvallende orchidee die in Nederland nog maar van één plek met één populatie bekend is. De eerste weken van juli vindt de hoofdbloei plaats...

Klagen over geluidsoverlast, het lijkt een nieuwe trend in onze welvaartsstaat. Klinkende kerkklokken en spelende kinderen passeerden al de revue, maar ook de natuur wordt niet gespaard. Tsjilpende mussen in de dakgoot en kwakende..