Natuurberichten
Pagina 1337 van 1676 - 16753 Resultaten

Veel goed zeearendnieuws van Staatsbosbeheer de laatste tijd. Meldden de boswachters vorige week al broedsucces in Flevoland, nu zijn er ook zeearendjes uit het ei gekropen in het Lauwersmeer en de Biesbosch. De zeearenden in het..

De grauwe gors is bijna uitgestorven in Nederland. Tot vreugde van talloze vogelaars werden dit jaar al in drie natuurontwikkelingsgebieden grauwe gorzen gehoord. Hopelijk keert het tij en zijn deze drie zingende grauwe gorzen..

Al enkele weken pleistert een aantal morinelplevieren op de noordpunt van Texel, in Polder Eierland. De morinelplevieren zijn op doortrek naar de Scandinavische fjells, waar ze broeden. In Nederland hebben ze ook enkele malen..

Hoewel de Boomkikker een tiental jaar geleden op uitsterven stond in Vlaanderen, is de soort vandaag weer helemaal terug. Door de gezamenlijke inzet van natuurorganisaties en vrijwilligers werd een drama voorkomen en klom de..

Nimfen van de wants Rhadbomiris striatellus blijken eikenprocessierupsen te eten. Dit ontdekte insectendeskundige Silvia Hellingman dit voorjaar in Drenthe. Eerder identificeerde Hellingman de larven van gaasvliegen en het..

De wielewaal wordt steeds zeldzamer in Nederland. Gelukkig hoorde een boswachter van Natuurmonumenten vorige week het typerende melodieuze lentedeuntje. Hij telde zeven wielewalen in het Eerder Achterbroek...

De variabele waterjuffer en de azuurwaterjuffer komen beide regelmatig voor in Nederland en Vlaanderen, maar toch zijn er nog veel vragen over deze twee juffers. Dit jaar is gestart met een onderzoek naar de keuze van het..

Pijlsnelle superjager en een naam die klinkt als een klok: de Slechtvalk. Voor niemand een onbekende. Wereldwijd zelfs, want op Antarctica na, broedt deze grote valk in alle continenten. Na een erg diepe val verdween hij volledig..

Schotse hooglanders in de Nederlandse natuur zijn inmiddels een bekende verschijning. Dit roodbruin gekleurd ras komen we regelmatig tegen. Minder algemeen zijn de zwart gekleurde dieren en er is zelf een blonde variant. Onlangs..

De eerste purperreigers zitten op het nest in de Nieuwkoopse Plassen. Dit is goed nieuws volgens boswachter Martijn van Schie van Natuurmonumenten: 'De purperreiger is een schaarse broedvogel in Nederland en het is elk jaar..