Natuurberichten
Pagina 1377 van 1676 - 16752 Resultaten

Vrijwilligers van de Beverwerkgroep Nederland van de Zoogdiervereniging hebben vorige week in de Rijnstrangen een beverdam ontdekt. Het is voor zover bekend de grootste beverdam van Gelderland...

Op zonnige dagen met relatief hoge temperaturen lopen mensen nog steeds tekenbeten op. Tijdens de zachte periode eind oktober en begin november was er zelfs een piekje te zien in het aantal tekenbeten dat werd gemeld aan De..

Bruinvissen, de kleinste walvisachtigen van onze Noordzee, zijn terug van weggeweest. Door overbevissing en klimaatverandering veranderde het voedselaanbod van deze zeezoogdieren, waardoor ze opnieuw voor onze kust voedsel komen..

Een roerdomp met de naam Elly, die in 2010 in het Noord-Hollandse Ilperveld een satellietzender kreeg omgebonden om de verplaatsingen van roerdompen in kaart te brengen, bevindt zich nu in Marokko. Zij heeft het Hollandse riet..
Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht is op een paar honderd locaties in Nederland onderzoek gedaan naar nachtvlinders. Door ruim 2000 deelnemers werden meer dan 10.000 nachtvlinders geteld. De zwarte-c-uil verdrong de huismoeder..

Paddenstoelen herkennen op foto lukt doorgaans slecht. Tal van kenmerken zoals geur of smaak, standplaats en/of de onderkant van de hoed kan je op foto’s niet of moeilijk inschatten. Daarom zijn bewijsfoto's van paddenstoelen op..

Aardsterren verschijnen vanaf half augustus totdat de winter echt invalt. Ze blijven, in tegenstelling tot de meeste paddenstoelen, lang herkenbaar en dus vindbaar door hun stevige huid. Veel soorten zijn te vinden in de kalkrijke..

Ondanks de paar nachten met nachtvorst halverwege november is er nog volop activiteit in de natuur, die je niet verwacht als december nadert. Gister maakte Floron al melding van diverse voorjaars- en zomerbloeiers. Vandaag voegen..

Gestandaardiseerde meetmethodes, de zogenaamde meetnetten, leveren ons informatie over de toestand van soorten in ons land. In Vlaanderen zijn deze meetnetten voorlopig nog schaars. Ook voor amfibieën. Gelukkig worden wel ieder..

Wereldwijd worden amfibieën zwaar getroffen, wetenschappers spreken zelfs over de ‘zesde massa-extinctie’ onder amfibieën. In Nederland staat de helft van de soorten op de Rode Lijst en wereldwijd wordt eenderde van alle soorten..