Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University & Research

Wageningen University & Research (WUR) is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research. " To explore the potential of nature to improve the quality of life". Dat is de missie van Wageningen University & Research. Ruim 7.700 medewerkers (7.000 fte), 2.500 PhD- en EngD-kandidaten, 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers uit meer dan 100 landen dragen hier aan bij. Ze doen dat niet alleen in Wageningen maar verspreid over de hele wereld. Dit doen ze in het domein van gezonde voeding en leefomgeving met behulp van eigen onderzoek voor overheden en het bedrijfsleven. Wageningen Aanpak De kracht van Wageningen University & Research is de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Deze hechte samenwerking in verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines zorgt dat wetenschappelijke doorbraken snel naar de praktijk en het onderwijs worden vertaald. Dat noemen we ‘De Wageningen Aanpak’. Hierbij is samenwerking met andere partijen zoals onder andere overheid, bedrijfsleven en ngo’s onontbeerlijk. Dit sluit aan bij de ambitie Finding Answers Together. Het domein van Wageningen University & Research bestaat uit drie samenhangende kerngebieden: Voeding, voedsel en biobased productie Natuurlijke hulpbronnen en leefomgeving Maatschappij en welzijn

Pagina 22 van 23 - 227 Resultaten

Culex pipiens, Huissteekmug

Vandaag promoveert Chantal Vogels op haar onderzoek naar de rol van de noordelijke huissteekmug bij de overdracht van het West-Nijl virus in Europa. Een belangrijke conclusie is dat Nederlandse steekmuggen het West-Nijl virus..


Lees verder 8 september 2017   7 jaar oud
Sleufkouterbemester

Stikstofdepositie is, naast de uitstoot van broeikasgassen en habitatvernietiging, de belangrijkste factor waarmee de mensheid de natuur wereldwijd beïnvloedt. De recente inzichten over bedreigingen voor de biodiversiteit en wegen..


Lees verder 12 augustus 2017   7 jaar oud
Park Sonsbeek, Arnhem

Veel mensen willen voor het verbeteren van hun leefomgeving niet langer wachten op overheden. Ze gaan zelf aan de slag met de aanleg of het verbeteren van groen in hun woonomgeving. Deze actieve burgers dragen zo bij aan de..


Lees verder 1 juli 2017   7 jaar oud
Culex pipiens, Huissteekmug

De hoge temperaturen zijn ideaal voor steekmuggen. De vraag is echter hoe groot de muggenoverlast daadwerkelijk is. Door de droogte zijn er minder broedplaatsen rondom huizen beschikbaar waarin muggen opgroeien. Geeft u op..


Lees verder 22 juni 2017   7 jaar oud
Northwest coast of Jan Mayen. Noordwestkust van Jan Mayen

Van 31 mei tot 7 juni werd aangespoeld afval op afgelegen stranden in het Arctisch gebied onderzocht. Er werden vooral veel stukken plastic, visnet en touw aangetroffen. Op Jan Mayen, het meest afgelegen eiland in de noordelijke..


Lees verder 17 juni 2017   7 jaar oud
Beukenbos. Fagus sylvatica. Zoniënwoud, Brussel, België

In Europa wordt meer dan 30 miljoen hectare bos beschermd om de biodiversiteit te behouden. Een specifieke bescherming van de zo belangrijke genetische bronnen van bomen zit hier veelal niet in. Omdat boomzaden relatief kort..


Lees verder 12 juni 2017   7 jaar oud
Lodestone Reef in Great Barrier Reef, Chromis viridis on coral

Vervuiling, klimaatverandering en overbevissing bedreigen tropische koraalriffen. We moeten accepteren dat toekomstige koraalriffen anders zullen zijn dan historische en ons focussen op het behoud van essentiële functies in plaats..


Lees verder 2 juni 2017   7 jaar oud
Twitterende boom Wageningen UR @TreeWatchWUR

Als bomen konden spreken… Dat kan nu. Op de campus van Wageningen University & Research twittert een ruim dertig jaar oude populier over hoe hij warme, droge dagen met watertekort ervaart en onder welke omstandigheden hij prima..


Lees verder 24 mei 2017   7 jaar oud
Delphinus delphis. Gewone dolfijn

Er zwemmen in de Europese Atlantische wateren zo’n anderhalf miljoen walvisachtigen: walvissen, bruinvissen en dolfijnen. Dat blijkt uit SCANS III, het derde grote internationale onderzoek naar het voorkomen en de verspreiding van..


Lees verder 3 mei 2017   7 jaar oud
Valkruid

Heischrale graslanden behoren tot de meest bloemrijke vegetaties in heidegebieden. Prachtige soorten zoals Valkruid en Welriekende nachtorchis kun je hier bewonderen. Maar helaas wordt het steeds moeilijker om deze te vinden...


Lees verder 2 mei 2017   7 jaar oud

Archief