Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Wageningen Environmental Research draagt door deskundig en onafhankelijk onderzoek bij aan het realiseren van een kwalitatief hoogwaardige en duurzame groene leefomgeving.

Pagina 23 van 26 - 255 Resultaten

Geveld hout

Er is de afgelopen jaren een markt ontstaan voor toepassing van laagwaardig hout als brandstof en binnenkort mogelijk voor bioraffinage. Diverse bosbeheerders spelen hier op in door naast stamhout ook tak- en tophout te verkopen...


Lees verder 27 november 2017   7 jaar oud
NL, Noord-Brabant, Bladel, Neterselsche Heide 11

Mensen met overgewicht die in een groene of landschappelijk aantrekkelijke omgeving wonen slagen er na een leefstijlinterventie vaker in om hun nieuwe beweegniveau vast te houden. ..


Lees verder 24 november 2017   7 jaar oud
Jonge worm in marsbodemexperiment

Twee jonge wormen zijn de eerste borelingen in Marsbodemexperimenten aan Wageningen University & Research. Onderzoeker Wieger Wamelink trof ze aan in de grondsoort afkomstig van NASA. Deze bodem is ongeveer gelijk aan de bodem op..


Lees verder 23 november 2017   7 jaar oud
Waterland

Het Nederlandse stelsel voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer met collectieven van boeren staat in Europa zeer in de belangstelling vanwege de vergaande samenwerking tussen boeren. Toch hebben ook andere lidstaten oplossingen..


Lees verder 12 november 2017   7 jaar oud
Nat schraalgrasland Koolmansdijk bij Lievelde met Parnassia en Duizendguldenkruid

Door allerlei ruimtelijke informatie slim te combineren is er nu voor het eerst een landelijke pH-kaart voor alle natuur op het land. De zuurgraad van de bodem bepaalt voor een groot deel welke processen er in de bodem..


Lees verder 10 november 2017   7 jaar oud
Groendak op een gebouw van Wageningen Environmental Research

Wereldwijd wonen inmiddels meer mensen in grote steden dan op het platteland. Iedere week verhuizen op de wereld 1,5 miljoen mensen naar de stad. In deze groeiende steden met toenemende verharding is de klimaatverandering sterker..


Lees verder 3 november 2017   7 jaar oud
uitzicht op de duinen van ‘t Oerd vanaf een uitkijkpunt aan de westkant van het duingebied

Door de stijgende CO2-concentratie en temperatuur groeien open cultuurlandschappen versneld dicht met bomen en struiken. Goed voor de CO2-vastlegging maar nadelig voor het behoud van deze landschappen. Voor het open houden is meer..


Lees verder 26 oktober 2017   7 jaar oud
Waterkwaliteit metingen doen in Amsterdam

Voor het eerst hebben burgerwetenschappers deze zomer de waterkwaliteit in Amsterdam gemeten. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om zo’n fijnmazig en gedetailleerd beeld te krijgen van de waterkwaliteit in Amsterdam. De..


Lees verder 6 oktober 2017   7 jaar oud
Voorbeeld bloemrijk bermbeheer

De gronden die Rijk, provincie, gemeenten en waterschappen bezitten kunnen een veel grotere bijdrage leveren aan het vergroten van biodiversiteit, water- en bodemkwaliteit, belevingswaarde van natuur en landschap en..


Lees verder 2 oktober 2017   7 jaar oud
Schoolplein in Geldrop

Na de herinrichting van een schoolplein tot Gezond Schoolplein is het sociale klimaat op het plein beter dan daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Environmental Research (Alterra) en TNO, in opdracht van het ministerie..


Lees verder 23 september 2017   7 jaar oud

Archief