Natuurberichten
Pagina 267 van 1682 - 16820 Resultaten

Het ondieper maken van uiterwaardplassen met grond en baggerspecie levert niet per se de natuurwinst op die ervan werd verwacht. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van OBN Natuurkennis. De voorgestelde win-win-situatie is daarom..

Vanaf 1983 zijn grote grazers geherintroduceerd voor natuurbeheer. De Slikken van Flakkee was hiermee het eerste gebied in Nederland waar gemengde natuurlijke begrazing werd ingezet. Staatsbosbeheer-teamleider Camiel Beijersbergen..

Geen ijsvingertjes door de droogte en mol komt boven de grond. ..

De rivierrombout is een vrij zeldzame libellensoort die voorkomt in alle grote rivieren in Nederland. De soort wordt echter niet vaak gezien. Libellenwaarnemers gaan liever kijken op plekken waar veel soorten bij elkaar te vinden..

De boommarter is een soort die maar weinig wordt gezien. Dat heeft te maken met zijn overwegend nachtelijke leven en omdat ze met hun scherpe zintuigen meestal mensen eerder waarnemen dan andersom. Ze trekken zich dan terug in de..

Door het warme en droge weer valt het niet mee om een interessante paddenstoel te vinden voor een natuurbericht. Gelukkig zijn er mensen die ondanks het droge en zonnige weer toch naar paddenstoelen kijken. Zo ook Crick Schuit. Al..

Uit veel landen komen planten, vruchten en bouwmateriaal naar ons land. Daarop en op onder andere kampeerspullen, liften soms landslakken mee. Vroeger reguleerden de winters het 'aanslaan' van zulke soorten. Maar door de opwarming..

De Hortus Botanicus Leiden besteedt veel aandacht aan planten die tussen de straatstenen en stoeptegels kunnen groeien. Verrassend genoeg is ook óp de stenen zelf genoeg leven mogelijk. Zo vormen vele bizarre korstmossen met even..

Groot dikkopje baltst en patrouilleert en ronde zonnedauw in bloei...