Natuurberichten

Pagina 428 van 1685 - 16845 Resultaten

Gewone smeerwortel

Gewone smeerwortel bloeit en torenvalk heeft kuikens...


Lees verder 25 mei 2022   3 jaar oud
Phyllopertha horticola, rozenkever  on Aegopodium podagraria

Welke soorten zijn het minst bekend in Nederland? Meer dan drieduizend Nederlanders hielpen op Biodiversiteitsdag mee bij het beantwoorden van die vraag, door mee te doen aan de challenge ‘Ontdek de natuur in je buurt’ van..


Lees verder 24 mei 2022   3 jaar oud
Voorbeeldexoten LIFE Resilias

Wist u dat dominantie van invasieve exoten te doorbreken en voorkomen is door de veerkracht van ecosystemen te versterken? Deze denk- en werkwijze heet de ecosysteemaanpak. Op de Kennisdag van 23 juni gaan diverse exotenexperts in..


Lees verder 24 mei 2022   3 jaar oud
Het eerste bijenlandschap in Zuid-Holland is gerealiseerd rondom de hooischuur op het Heineken terrein in Zoeterwoude

Het is inmiddels algemeen bekend dat het niet goed gaat met wilde bijen en andere bestuivers, met als risico het (lokaal) uitsterven van soorten en het verslechteren van de bestuiving van bloemen en voedselgewassen. De vandaag..


Lees verder 24 mei 2022   3 jaar oud
Scholeksters Terschelling

Met een grondige analyse van alle plekken waar wadvogels bij hoogwater schuilen, hebben biologen namens Vogelbescherming Nederland gekeken waar de belangrijkste knelpunten zitten. “Dit biedt concrete handvatten om wadvogels meer..


Lees verder 24 mei 2022   3 jaar oud
Huismus

Huismus zorgt voor jongen en brem staat in bloei...


Lees verder 24 mei 2022   3 jaar oud
gestreepte pijlstaart lead

De gestreepte pijlstaart is een erg zeldzame trekvlinder die nog maar een tiental keren in ons land was gezien. Uit Engeland, waar het ook een zeldzame trekker is, kwamen dit voorjaar al flink wat waarnemingen. Ondertussen zijn er..


Lees verder 23 mei 2022   3 jaar oud
Waterberging op en in de bodem.

Weten hoe water zich gedraagt in de bodem is van groot belang voor het gebruik van de bodem. Wageningen Environmental Research verzamelt daarom al sinds de jaren vijftig hydrofysische gegevens van de bodem in Nederland, waarmee..


Lees verder 23 mei 2022   3 jaar oud
Vliegend hert man in biotoop

Ieder jaar komen er meer waarnemingen van het vliegend hert binnen. Het verspreidingsbeeld lijkt zich voorzichtig aan steeds iets verder uit te breiden in de buurt van bekende plekken. Zou Neerlands grootste kever dan eindelijk in..


Lees verder 23 mei 2022   3 jaar oud
Teek op bloem, voor eenmalig gebruik

Jaarlijks worden naar schatting vijfhonderdduizend tekenbeten opgelopen in de tuin, ook midden in de stad. Uit een analyse van tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl blijkt dat vanuit elke gemeente meldingen uit de tuin komen. Om..


Lees verder 23 mei 2022   3 jaar oud

Archief