Natuurberichten

Uitgever: Zoogdiervereniging

De Zoogdiervereniging zet zich in voor de studie en de bescherming van alle in het wild levende zoogdieren en hun leefgebieden.

Pagina 46 van 97 - 969 Resultaten

Eekhoorn

Begin februari zijn de eerste jonge eekhoorns te verwachten. Dat betekent dat er bij het kappen van bomen goed gelet moet worden op de aanwezigheid van nesten van eekhoorns. ..


Lees verder 9 februari 2017   8 jaar oud
Hermelijn

Het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) heeft voor 2017 de twee in Nederland voorkomende kleine marterachtigen gekozen als speerpuntdieren: de hermelijn en de wezel. Deze keuze is gemaakt omdat er nog relatief weinig bekend is..


Lees verder 7 februari 2017   8 jaar oud
Waterspitsmuis

Tijdens een controle van de experimentele winterverblijfputten voor de ringslang op het voormalige eiland Marken kwamen de medewerkers van RAVON nog geen ringslangen tegen. Op de camera’s in de putten stond wel beeld van een..


Lees verder 2 februari 2017   8 jaar oud
Ree

Een goede samenwerking en kiezen voor maatwerk per gebied is de sleutel tot het verminderen van het aantal aanrijdingen met reeën in ons land. Dit is te concluderen uit de ‘Leidraad verminderen aanrijdingen reeën’ die is..


Lees verder 25 januari 2017   8 jaar oud
Laatvlieger

De Zoogdiervereniging heeft 2017 uitgeroepen tot het Jaar van de Laatvlieger. De laatvlieger is een vleermuissoort die voorkomt in steden en dorpen, maar waar we toch weinig over weten. De Zoogdiervereniging organiseert in 2017..


Lees verder 19 januari 2017   8 jaar oud
bever oeffelt

Op 29 december 2016 ramde een binnenvaartschip de stuw in de Maas bij Grave (NB). In korte tijd daalde hierdoor het waterpeil van de Maas tussen Sambeek (NB) en Grave met zo’n drie meter. De gevolgen voor de scheepvaart en de..


Lees verder 17 januari 2017   8 jaar oud

Momenteel loopt er een onderzoek naar het voorkomen van de wasbeerhond in Nederland. De wasbeerhond is een heimelijk dier dat slechts zelden wordt waargenomen. Het herkennen van pootafdrukken kan dus een goede methode zijn om meer..


Lees verder 12 januari 2017   8 jaar oud
Bruine beer

Ooit behoorde hij tot onze inheemse fauna: de bruine beer (Ursus arctos). Zo'n 1000 jaar geleden verdween deze iconische toppredator uit Nederland. Onderzoekers hebben dit jaar in de duinen bij Noordwijk de resten gevonden van,..


Lees verder 18 december 2016   8 jaar oud
Ingekorven vleermuizen jagend op vliegen in een koeienstal

In ingekorven vleermuizen hebben onderzoekers van CLM Onderzoek en Advies en Bionet Natuuronderzoek een cocktail van 14 verschillende pesticiden gevonden, van insecten- en schimmel- tot onkruidmiddelen. ..


Lees verder 16 december 2016   8 jaar oud
Rode eekhoorn

In 2014 werden in de zomer en herfst enkele honderden dode eekhoorns gemeld. Er kwamen zelfs berichten dat eekhoorns dood uit de boom vielen. Onderzoek dat het Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) samen met de Zoogdiervereniging..


Lees verder 3 december 2016   8 jaar oud

Archief