Natuurberichten
Uitgever: Zoogdiervereniging
De Zoogdiervereniging zet zich in voor de studie en de bescherming van alle in het wild levende zoogdieren en hun leefgebieden.Pagina 53 van 97 - 969 Resultaten

De Zweedse natuuronderzoeker Linnaeus deelde de das in 1758 nog in bij de beren. Dat was op basis van het uiterlijk en het gedrag geen rare gedachte. De wat waggelende gang, zijn liefde voor bessen en andere zoetigheid, de vorm..

In Nederland leven circa 17 soorten ’muizen’ en al deze soorten zijn regelmatig te vinden in uilenballen: geëindigd als lekker hapje van een uil. Al sinds jaar en dag worden door vele tientallen natuurliefhebbers uilenballen..

Hoewel otters in Nederland het gehele jaar door jongen kunnen krijgen, is er sprake van een piek in geboorten in de periode juli tot en met oktober. Aangezien de draagtijd van otters circa 2 maanden bedraagt, is de piek in paren..
De das heeft net als diverse andere zoogdieren een interessante en complexe manier ontwikkeld om zich voort te planten. En dan gaat het niet over de paring op zich, maar over de uitgestelde innesteling van de bevruchte eicellen...

De das is dit jaar door de Zoogdiervereniging en Das&Boom uitgeroepen tot het zoogdier van het jaar. Benieuwd naar hoe een das leeft? Dan is 2015 het moment om een bezoek te brengen aan de Dasmobiel! Hier spot je dassen in hun..

2015 is het Jaar van de Das en daarom wordt een grote dasseninventarisatie georganiseerd. Hier werken verschillende organisaties aan mee zoals de Zoogdiervereniging, Stichting Das&Boom en de verschillende dassenwerkgroepen, maar..

De eerste jonge dassen zijn boven de grond. Bij het uitlezen van een cameraval in Drenthe werden op 18 april voor het eerst twee jonge dasjes vastgelegd (zie filmpje)...

De noordse woelmuis is een echte Hollandse muis. Het diertje komt alleen nog voor in zeer natte moerasgebieden en in drassige veenweidegebieden. Hollandser kan je het niet hebben. Maar omdat de menselijke medebewoners van zulke..

We weten erg weinig over het actuele voorkomen van wezel, bunzing en hermelijn. Een nieuwe onderzoeksmethode van de Werkgroep Kleine Marterachtigen gaat hier verandering in brengen. In de zojuist verschenen uitgave van het..

De das doet het goed in Nederland. Maar nog geen veertig jaar geleden was hij zelfs in typische dassenprovincies bijna geheel verdwenen. Naar schatting leven er nu weer zo’n 5.000 tot 6.000 dassen in Nederland. Na de..