Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 54 van 99 - 984 Resultaten

Morgen, woensdag 7 december, is een spannende dag voor de Europese natuur. De Europese Commissie besluit dan of zij de regels voor natuurbescherming wil afzwakken. Als deze Vogel- en Habitatrichtlijnen worden opengebroken, zijn de..

Het broedseizoen van onze nationale vogel de grutto is dramatisch verlopen. Ook in 2016 groeiden er veel te weinig jongen op. De landelijke telling leverde slechts 4.000 vliegvlugge jongen op. Veel minder dan de 11.000 die nodig..

De vogelgriep heeft Nederland bereikt. Net als mensen worden wilde vogels soms ziek. Maar hoe gevaarlijk zijn vogelgriepvirussen en hoe zijn ze van invloed op wilde vogels en mensen?..

Het is nog niet veel mensen met een beetje interesse voor vogels ontgaan: er zijn weer pestvogels! Meer dan normaal, moet er dan worden toegevoegd, want pestvogels worden elk jaar wel gezien. Toch kunnen we nu al spreken van een..

De afgelopen decennia heeft Nederland onvoldoende gedaan om weidevogels te redden van de ondergang. Ondanks herhaaldelijk aandringen van Vogelbescherming Nederland heeft de rijksoverheid al die jaren niet de juiste maatregelen..

De herfst is voor velen het moment om weer te beginnen met het voeren van vogels. Waar de tuin in de zomermaanden soms bijna leeg lijkt, melden mezen, vinken en andere tuinvogels zich weer. Soms zelfs nog zingend in de warme..

De bergheggenmus is één van de oostelijke tegenhangers van 'onze eigen' heggenmus. De soort komt voor in het uiterste noorden van Rusland, van de Oeral tot aan de Stille Oceaan, en overwintert zuidelijker in Oost-Azië. En nu zit..

Nederland produceert te veel mest. Met desastreuze gevolgen voor natuur, milieu en grondgebonden melkveehouders. Staatsecretaris Van Dam van het ministerie van Economische Zaken probeerde om met een stelsel van fosfaatrechten de..

In Nederland is 95% van de patrijzen verdwenen als gevolg van schaalvergroting en intensivering van de landbouw. Ook in de omringende landen is de patrijs sterk in aantal afgenomen. In Nederland starten Stichting Landschapsbeheer..

De eerste Blauwe Kiekendief met een satellietzender vliegt momenteel in Noord-Nederland rond. Het jonge vrouwtje is dit jaar praktisch op de Duitse grens uit het ei gekropen. Na wat omzwervingen in Duitsland verblijft zij..