Natuurberichten
Pagina 693 van 1682 - 16811 Resultaten

Het gaat snel met de uitbreiding van het aantal broedparen van visarenden in Nederland. In de Biesbosch zaten dit jaar maar liefst drie paartjes op de eieren. De Biesbosch is momenteel het enige natuurgebied in Nederland waar..

Op een doordweekse ochtend zag Bram ter Keurs in zijn achtertuin een zeer grote bij. Het bleek een Virginische houtbij: een Noord-Amerikaanse bijensoort die nooit eerder in ons land gezien is. Ongetwijfeld is deze door menselijk..

In het bestek van enkele jaren heeft watercrassula zich ontwikkeld van een onbekend plantje tot een nachtmerrie voor menig terreinbeheerder. Hoe kan je het beste omgaan met watercrassula bij het natuurbeheer en bij de inrichting..

Zomertortels waren ooit algemeen, maar dreigen inmiddels uit Nederland te verdwijnen. Naast veel te intensieve jacht lijken een veranderend landschap en gebrek aan voedsel (zaden van ‘onkruiden’) deze trekduif te nekken. Althans,..

De rivierrombout is een vrij zeldzame libel die voorkomt bij alle grote rivieren in Nederland. De soort wordt echter niet vaak gezien. Libellenwaarnemers gaan liever kijken op plekken waar veel soorten bij elkaar te vinden zijn...

Afgelopen weekend ging het seizoen voor de Zoldertellingen van Vleermuizen 2020 van start. De komende maanden bezoeken vrijwilligers overal in Nederland zolders en torens, op zoek naar (sporen van) vleermuizen. De zoldertellingen..

Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team gaat op bezoek bij drie experts. Vorige keer namen we een kijkje in de tuin van Moesmeisje Kim Nelissen. Ditmaal leren we van meteoroloog Grieta Spannenburg hoe..

Provincies zijn in Nederland verantwoordelijk voor natuurbeheer. Ze doen dit samen met instanties als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de twaalf landschappen. Om hierin goed te kunnen samenwerken, is afgesproken om de Index..