Natuurberichten
Pagina 714 van 1682 - 16816 Resultaten

Onderzoeksinstituten in Nederland, België en Frankrijk hebben samengewerkt aan het ontwikkelen van een methodiek om in stilstaande natuurlijke wateren de aanwezigheid van de exotische salamanderschimmel Batrachochytrium..

Een gebied van elf keer de Oostvaardersplassen: dat zijn de Nederlandse tuinen. De Jaarrond Tuintelling probeert in kaart te brengen welke soorten daar leven, in welke aantallen en hoe ze zich bewegen. Denk hierbij bijvoorbeeld..

Eerste margrieten bloeien en eerste steenuilkuikens komen uit...

Het oranjetipje is een echte voorjaarsvlinder die je als vlinder tegenkomt tussen eind maart en begin mei. De rest van het jaar is de soort aanwezig als rups en het grootste deel als pop, maar dan zijn ze moeilijk te vinden. Vorig..

Opmerkelijke meldingen van dode pimpelmezen dit voorjaar: niet vaak, maar soms wel veel tegelijk. Mogelijk zijn ze ziek, daarom doet het DWHC onderzoek. Aan u de vraag: voer hygiënisch om besmetting op de voerplaats te voorkomen..
Steeds vaker worden bloemen ingezaaid om bijen, vlinders en andere insecten van voedsel te voorzien. Bermen, dijken, akkerranden, zelfs natuurgebieden worden 'opgevrolijkt' met allerlei bloemmengsels; goed voor de insecten...

Klimopwaterranonkel is een zeldzame plant die als kwetsbaar op de Rode lijst staat. Ze komt vooral voor op zand en mijdt klei- en veengebieden. Eén van de bolwerken in Nederland is vanouds de omgeving van Roosendaal. Petra van der..

“Mensen denken dat hun tuin ’s nachts slaapt, net als zij zelf doen. Maar niets is minder waar. Het is er soms een drukte van belang”, weet Wouter Schuitema, adviseur groen en water bij de gemeente Breda. Adviesbureau Silvivar..

De kans op hooikoortsklachten neemt komende weken toe doordat grassen tot bloei komen. Gras verspreidt zeer sterk allergeen pollen en veroorzaakt bij ruim twee miljoen Nederlanders klachten. Door droog en zonnig weer met een..