Natuurberichten

Pagina 726 van 1702 - 17019 Resultaten

De gewone dwergvleermuis is een echte tuinvleermuis

Als je in de lente ’s avonds weer buiten kunt zitten is het tijd voor misschien wel de spannendste tuintelling van het jaar: de Vleermuistuintelling! In de avondschemering komen vleermuizen tevoorschijn en gaan op jacht naar..


Lees verder 14 mei 2020   5 jaar oud
argusvlinder dauw - primair

Het gaat al een tijd niet goed met de argusvlinder. In grote delen van Nederland is deze graslandvlinder verdwenen. Om in beeld te krijgen waar deze boerenlandvlinder in Nederland nog wel te vinden is, organiseren De..


Lees verder 14 mei 2020   5 jaar oud
Gewone margriet natuurjournaal

Bermbloemen en kiekendiefkuikens...


Lees verder 14 mei 2020   5 jaar oud
Meles meles. Das

De Jaarrond Tuintelling bestaat vijf jaar! Duizenden vrijwilligers tellen al het leven in hun voor- en achtertuin en geven dat door op Tuintelling.nl. Dat levert een schat aan belangrijke informatie op, maar ook een rits aan..


Lees verder 13 mei 2020   5 jaar oud
Verse, net geopende Tuinaardster

De Tuinaardster is een uiterst zeldzame, variabele paddenstoel en daardoor lastig te determineren. Toen zich in september vorig jaar een mogelijke tweede vondst aandiende, werd direct een DNA-monster genomen. De resultaten van het..


Lees verder 13 mei 2020   5 jaar oud

In het binnenduingebied van Zuid-Holland is onlangs de eerste kolonie van de kleine dwergvleermuis voor Nederland gevonden. Het gaat om een grote kolonie met maar liefst 422 uitvliegers. Er zijn van deze soort tot op heden nog..


Lees verder 13 mei 2020   5 jaar oud
Tradescantia virginiana. Eendagsbloem

Eén dag in mei...


Lees verder 13 mei 2020   5 jaar oud
Lime Butterfly

De resultaten zijn gepubliceerd van een vier jaar durend onderzoek naar de verschillende vlindersoorten op St. Eustatius gedurende de wintermaanden in 2009-2012. Dit project gaf nieuw inzicht in de vlinders van Caribisch..


Lees verder 12 mei 2020   5 jaar oud
Effectieve afrasteringsmaatregelen weren Veluwse wolf

Nieuwe beelden van een wildcamera op de Veluwe laten zien hoe een wolf wordt tegengehouden door een elektrisch raster rond een schaapskudde. Dit toont aan dat deze wolfwerende maatregelen effectief zijn...


Lees verder 12 mei 2020   5 jaar oud
Bosbodemonderzoek

Dit voorjaar zijn de Bosgroepen gestart met een onderzoek naar de bodemkwaliteit van bossen in Gelderland. Het onderzoek gebeurt op verschillende meetlocaties in een lijn van de Veluwe via de IJsselvallei naar de Achterhoek. We..


Lees verder 12 mei 2020   5 jaar oud

Archief