Natuurberichten

Pagina 754 van 1701 - 17009 Resultaten

natuur in de stad Culemborg

Alle publiciteit rond de achteruitgang van de biodiversiteit heeft in veel gemeenten geleid tot de roep om meer aandacht voor natuur in de stad. Die roep komt uit de gemeenteraad en soms ook uit de colleges van burgemeester en..


Lees verder 10 februari 2020   5 jaar oud
Edelhert - eenmalig gebruik

Honderd jaar geleden liepen ze vrij rond in wat nu het Groene Woud heet. Op korte termijn worden ze verwacht op de Brabantse natuurbrug van ProRail in natuurgebied De Mortelen, dat hier onderdeel van is. Het edelhert: icoon voor..


Lees verder 10 februari 2020   5 jaar oud
Green turtle  (Chelonia mydas)

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen identificeerden met genetische testen de geboorteplaatsen van soepschildpadden die tussen 2006-2007 en 2015-2016 binnen Lac Bay, Bonaire foerageerden. Er bleken meer jonge..


Lees verder 9 februari 2020   5 jaar oud
Nieuw aangelegde natuur Zuiderdiepgorzen aan de noordrand, Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee slaagde erin om partijen met uiteenlopende ambities op het gebied van natuur, landbouw, wonen, recreatie en windenergie samen te brengen. Wethouder Daan Markwat vertelt hoe alle partijen de soms..


Lees verder 8 februari 2020   5 jaar oud
Els bloei

Door het aanhoudende zeer zachte weer begint het hoofdseizoen van de elzenpollen al zeer vroeg dit jaar. Tijdens droge dagen moet de komende twee weken rekening gehouden worden met hoge pollenconcentraties en hooikoortsklachten. ..


Lees verder 8 februari 2020   5 jaar oud

In 2019 zijn er meer dan 80.000 bomen aangeplant voor onderzoek naar klimaatslim bos- en natuurbeheer. Op verschillende locaties zijn aangetaste essenbossen opnieuw ingeplant met loofhoutsoorten, oude dennenbossen zijn..


Lees verder 7 februari 2020   5 jaar oud
Vruchten van de Boomwurger in de herfst (Fukushima, Japan).

Sommige tuinplanten die al sinds lang worden aangeplant, zijn pas recent aan het verwilderen. Uit de verspreidingsgegevens in de Nationale Databank Flora en Fauna blijkt dat ook enkele potentieel invasieve soorten zich recent..


Lees verder 7 februari 2020   5 jaar oud

De Atlas Leefomgeving wil mensen inspireren om (samen) te werken aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Op onze website gaan wij mooie projecten uitlichten over hoe je hier in de praktijk aan kunt werken. In dit verhaal leest u..


Lees verder 6 februari 2020   5 jaar oud
vogelakker texel - Primair

Vandaag verscheen het Living Planet Report ‘Natuur en landbouw verbonden’. Daaruit blijkt dat populaties van wilde diersoorten in agrarisch gebied zijn afgenomen met 50%. Toch kan in agrarisch gebied veel gedaan worden om natuur..


Lees verder 6 februari 2020   5 jaar oud
LPR NL 20. Cover. Luchtfoto Drentsche Aa

Onze Nederlandse natuur op land staat er slecht voor. Sinds 1990 zijn populaties wilde dieren in zowel open natuurgebieden zoals heide, als in het agrarisch landschap, gemiddeld gehalveerd. Deze zorgwekkende ontwikkeling blijkt..


Lees verder 6 februari 2020   5 jaar oud

Archief