Natuurberichten

Pagina 756 van 1681 - 16809 Resultaten

Herfstontwikkeling van een berk in Bennekom op 1 november 2017, 1 november 2018 en 3 november 2019

Nederland heeft weer een late herfst. Door de hoge temperaturen en het lang uitblijven van de eerste nachtvorst kwamen bladverkleuring en bladval laat op gang. In dit natuurbericht een overzicht van De Natuurkalender waarmee je..


Lees verder 5 november 2019   5 jaar oud

Het aantal voedselbossen in Nederland neemt toe. Voedselbossen combineren landbouw met natuur, en dragen zo bij aan de biodiversiteit. Er worden echter veel uitheemse soorten uitgeplant. Welke risico’s brengt dat met zich mee? ..


Lees verder 5 november 2019   5 jaar oud
bloemrijke berm - primair

Afgelopen zomer konden we er niet om heen: de eikenprocessierups. Veel mensen hadden last van jeuk, luchtwegproblemen of zelfs ergere klachten. Als gevolg werd de rups massaal bestreden door ze weg te zuigen of te branden. Ook..


Lees verder 4 november 2019   5 jaar oud

Nu ligt het schoolplein van basisscholen de Bibit en de Sporckt en kinderopvang de Teddybeer in Tilburg nog vol met tegels. Deze worden vervangen door speelgroen, een moestuin en een modderkeuken. Het schoolplein is het..


Lees verder 4 november 2019   5 jaar oud
Veld met bloemen

Op 13 november vindt in Ede het halfjaarlijkse symposium 'Current themes in Ecology' plaats. Het thema is 'Biodiversity in Crisis - Perspectives on how to bend the curve'. Op deze dag, georganiseerd door de Netherlands Ecological..


Lees verder 3 november 2019   5 jaar oud

Roofvogels kennen in het broedseizoen een traditionele rolverdeling tussen de seksen. Vrouwtjes broeden de eieren uit en verzorgen de jongen terwijl mannetjes voor het voedsel zorgen. Een voordeel van zo’n strikte taakverdeling is..


Lees verder 2 november 2019   5 jaar oud
Zadelsprinkhaan

De zadelsprinkhaan is een bedreigde soort. Onderzoek in Gelderland geeft een alarmerend beeld: 63 procent van de populaties die in de periode 1980-1999 bekend waren, zijn verdwenen. Daarmee is momenteel nog maar één derde deel van..


Lees verder 1 november 2019   5 jaar oud
IJsbeer, ursus maritimus

De Noordpool: een ruig maar prachtig wit landschap, met veel sneeuw, ijs en temperaturen ver beneden het vriespunt. Een ongerept gebied waar fascinerende dieren leven, zoals de ijsbeer, de narwal en de walrus. We kennen de..


Lees verder 1 november 2019   5 jaar oud

Micro-organismen die in plantenwortels leven, werken nauw samen met planten om hun groei en stressbestendigheid te vergroten. Een internationaal team geleid door het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en Wageningen UR..


Lees verder 1 november 2019   5 jaar oud

Kenmerkende korstmossen op bomen in bossen op de Utrechtse Heuvelrug zijn sterk afgenomen. Dat blijkt uit de resultaten van het korstmossenmeetnet dat al sinds 1979 loopt in de provincie Utrecht. Het vroeger zo algemene Groot..


Lees verder 1 november 2019   5 jaar oud

Archief