Natuurberichten

Pagina 771 van 1701 - 17006 Resultaten

Konikpaard in wintervacht

De meeste paarden en runderen staan in de winter op stal. Anders is dat voor hun soortgenoten die al generaties lang in de natuur leven, zoals koniks en exmoors of hooglanders, taurossen en galloways. In dit eerste deel van een..


Lees verder 24 november 2019   5 jaar oud
#MijnNatuurBlijft - primair 2

De pracht van de Nederlandse natuur onder de aandacht brengen op sociale media, dat beoogde Anthonie Stip toen hij op 14 november de hashtag #MijnNatuurBlijft startte. Inmiddels doen vele duizenden mensen mee. Ze geven hiermee aan..


Lees verder 24 november 2019   5 jaar oud
Afrikaans regenwoud

Een derde van de tropische plantensoorten in Afrika is mogelijk bedreigd en nog een derde kan dat binnenkort worden. Dat maakt een internationaal team van wetenschappers deze week bekend in Science Advances. De onderzoekers van..


Lees verder 23 november 2019   5 jaar oud
Brede bloemrijke akkerrand in Zeeland

De Biodiversiteitsmonitor Akkerbouw, een initiatief van Brancheorganisatie Akkerbouw, Rabobank, het Wereld Natuur Fonds en provincie Groningen, krijgt 270.000 euro financiering voor wetenschappelijke onderbouwing van de..


Lees verder 23 november 2019   5 jaar oud
Boerenzwaluwen op een slaapplaats in het riet.

Voor de tweeënveertigste keer organiseert Sovon de Landelijke Dag, het jaarlijkse evenement voor actieve vogelaars in Nederland. Deze keer gaat een deel van het programma over vogelziekten en over onze vogels in Afrika. De dag..


Lees verder 22 november 2019   5 jaar oud
Wild zwijn

Afrikaanse varkenspest komt al lang in Polen voor, maar dook recent vlak bij de Pools-Duitse grens op. Zo'n afstand kan alleen met behulp van de mens afgelegd zijn. Het is een ernstige ziekte met grote gevolgen voor populaties van..


Lees verder 22 november 2019   5 jaar oud

In de duinen worden niet zelden exotische naaldbomen weggehaald om ruimte te geven aan inheemse soorten. PWN heeft besloten om hiertoe pleksgewijs bomen te ringen in plaats van ze te kappen. Dit betekent een flinke stimulans voor..


Lees verder 22 november 2019   5 jaar oud
Leo en Annuska de Jongh bij de bloemenrand langs hun akker in Wijhe.

De biodiversiteit loopt fors terug, ook in Overijssel. Verzuring, verdroging, bemesting en versnipperde leefgebieden maken dat planten en dieren het moeilijk hebben en lokaal verdwijnen. De provincie Overijssel wil die..


Lees verder 21 november 2019   5 jaar oud
kleine wintervlinder - primair

De winter is nu echt begonnen en de eerste nachtvorst hebben we al gehad. Niet een tijd dat je aan vlinders denkt, maar de kleine wintervlinder komt juist pas goed los als die eerste vorst geweest is. Deze vlinders zijn nu en de..


Lees verder 21 november 2019   5 jaar oud
Otter EENMALIG GEBRUIK

Nadat in 1988 de otter in Nederland was uitgestorven, is in 2002 gestart met een herintroductieprogramma voor de otter. De gegevens over de winter 2018/2019 laten zien dat de populatie in verspreiding en aantal blijft toenemen,..


Lees verder 21 november 2019   5 jaar oud

Archief