Natuurberichten

Pagina 772 van 1701 - 17006 Resultaten

Konijnen

Het konijn was in het verleden een algemene soort in de duinen van PWN. Helaas is dat allang niet meer zo. Sinds de jaren 50 is het aantal konijnen gedecimeerd door de virusziekten myxomatose, VHS en VHS type 2. Dit heeft..


Lees verder 20 november 2019   5 jaar oud
Bonaire Palm

Een recente wetenschappelijke publicatie beschrijft de ernstig bedreigde Bonaire palm voor het eerst in zijn geschiedenis. Hoewel de palm al in 1979 werd gevonden, stelden wetenschappers pas in 2019 vast dat hij alleen op Bonaire..


Lees verder 20 november 2019   5 jaar oud
gladde slang mannetje

De gladde slang is van oktober tot maart in winterslaap, onzichtbaar onder de grond. Dat betekent echter niet dat beheermaatregelen haar niet kunnen raken. Juist overwinteringsplekken zijn een kwetsbaar onderdeel van het..


Lees verder 20 november 2019   5 jaar oud
Uitgebloeide reuzenberenklauw

Waarschijnlijk ben je ze weleens tegengekomen bij een bloemist, woonwinkel of bij iemand thuis: de prachtige, gedroogde takken van de reuzenberenklauw. Ze kunnen wel drie meter hoog worden en zijn zeer decoratief. Weinig mensen..


Lees verder 19 november 2019   5 jaar oud
Caraibisch koraal

Een koraal dat in riffen rond Curaçao is ontdekt, blijkt geen invasieve soort te zijn, maar een inheemse soort die uit dieper water omhoog is getrokken. Dat is de conclusie van wetenschappers van Naturalis Biodiversity Center en..


Lees verder 19 november 2019   5 jaar oud
Sleedoornpage

De sleedoornpage is een bedreigde Rode-Lijstsoort en daarom beschermd door de Wet Natuurbescherming. Toch horen we regelmatig dat gemeenten en andere beheerders sleedoorn op de vliegplaatsen van deze vlinder helemaal verwijderen...


Lees verder 18 november 2019   5 jaar oud
Kraanvogels met jongen van vijf weken oud

Hoogveengebieden zijn zeldzaam in Nederland. De Peelvenen in Brabant zijn dan ook unieke gebieden. Dit kwetsbare landschap lijdt echter onder verdroging en hoge stikstofdeposities. Staatsbosbeheer, de provincies Noord-Brabant en..


Lees verder 18 november 2019   5 jaar oud
Koolmezennest

Bestrijding van buxusmotrupsen leidt waarschijnlijk niet tot meer koolmezensterfte in de stad. Dat laat een studie van CLM Onderzoek en Advies met het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) zien. Wel zijn er 26..


Lees verder 17 november 2019   5 jaar oud

Onderzoekers van Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels (GKA) onderzochten het aanvaringsrisico met behulp van GPS-loggers. Het blijkt dat kiekendieven meestal onder de rotorhoogte vliegen, en de turbines vermijden als ze..


Lees verder 17 november 2019   5 jaar oud
otteruitwerpselen

Vrijwilligers van natuur- en milieuvereniging De Groene Venen hebben onlangs ottersporen aangetroffen bij de Utrechtse faunatunnel onder de Ir. Enschedeweg, de N212, ten zuiden van Wilnis. De otter, een karakteristieke diersoort..


Lees verder 16 november 2019   5 jaar oud

Archief