Natuurberichten

Pagina 784 van 1681 - 16803 Resultaten

Caribbean reef shark in the Man of War Shoal Marine Park , Sint Maarten.

Wageningen Marine Research rapporteerde minstens tien rifhaaisoorten rond de Nederlands-Caribische eilanden in een recentelijke gepubliceerd rapport in opdracht van DCNA. De meest voorkomende soorten zijn de verpleegsterhaai en de..


Lees verder 28 juni 2019   5 jaar oud

Nu nog is ontbossing de grootste bedreiging voor de bomen in de Amazone. Maar volgens onderzoek van onder meer Hans ter Steege van Naturalis Biodiversity Center zal klimaatverandering binnen afzienbare tijd – rond 2050 –..


Lees verder 28 juni 2019   5 jaar oud

De kaart Milieu Gezondheids Risico (MGR) op de Atlas Leefomgeving geeft een inschatting van de effecten van zowel luchtvervuiling als geluid. Dit maakt de opeenstapeling van effecten zichtbaar. Deze is het grootst nabij steden en..


Lees verder 28 juni 2019   5 jaar oud
distelvlinder tegen lucht - primair

Een maand geleden was het nog de vraag of we ook in Nederland mee konden genieten van de distelvlinderinvasie die in andere delen van Europa gaande was. Inmiddels is duidelijk dat er ook hier heel veel distelvlinders vliegen. De..


Lees verder 27 juni 2019   5 jaar oud

Het Egelzwammetje is een klein maar opvallend paddenstoeltje om naar uit te kijken in de zomermaanden, want er worden dan relatief veel waarnemingen gemeld. Het komt veel voor in gemeenschappen van bosplanten die gedomineerd..


Lees verder 27 juni 2019   5 jaar oud
veldmuis

Afgelopen week kwam het bizarre bericht binnen dat in Friesland honderden veldmuizen dood zijn aangetroffen bij een aquaduct. Het lijkt erop alsof ze als lemmingen over de rand van het aquaduct zijn gestort. Een duidelijke reden..


Lees verder 26 juni 2019   5 jaar oud
Bokkenorchis in Nationaal Park Hollandse Duinen juni 2019

Na twaalf jaar afwezigheid bloeit de zeldzame bokkenorchis weer in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Een oplettende vrijwilliger kwam de orchidee tijdens een wandeling tegen. De komende tijd zetten boswachters in het gebied..


Lees verder 26 juni 2019   5 jaar oud
Voorbereiding op popstadium eikenprocessierups spinselnest trekt dicht

Twintigduizend eikenbomen zijn vorig jaar en dit jaar gecontroleerd op de aanwezigheid van eikenprocessierupsen. Het blijkt dat het aantal rupsen sterk is toegenomen. Op sommige plaatsen zijn er drie keer zo veel rupsen als in het..


Lees verder 26 juni 2019   5 jaar oud
Habitat op de overgang van zoet en zout water, Tagangrog Baai (Rusland)

Boringen in de kustvlaktes en lagunes aan de Zwarte Zee in Roemenië geven een beeld van de evolutie van de fauna daar. Het gaat om unieke Pontokaspische soorten die zijn geëvolueerd in het gebied van de Zwarte Zee en de Kaspische..


Lees verder 25 juni 2019   5 jaar oud
Waterdiertjes zoeken tijdens slootjesdagen

De waterkwaliteit van Nederlandse slootjes is gemiddeld slechter dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van IVN Natuureducatie en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). In 2018 scoorden de slootjes een 6,9 en dat..


Lees verder 25 juni 2019   5 jaar oud

Archief