Natuurberichten

Pagina 793 van 1681 - 16801 Resultaten

Onderzoekers van de Universiteit van Indiana en CIEE Bonaire voerden een reeks onderzoeken uit naar een ​​nieuwe methode die gebruik maakt van environmental DNA (eDNA). De methode kan tijd, geld en arbeid besparen in het..


Lees verder 22 mei 2019   5 jaar oud

Het aantal plaatsen waar het Beekmijtertje is aangetroffen, is de laatste jaren fors gestegen. Tot 1990 werd dit voorjaarspaddenstoeltje weinig waargenomen in Nederland. Analyse van de waarnemingen in de verspreidingsatlas lijkt..


Lees verder 22 mei 2019   5 jaar oud
Pipistrellus nathusii. Ruige dwergvleermuis

Jan van der Burg is projectleider bij woningcorporatie Mitros. Samen met nog twaalf collega’s werkt hij aan het planmatig onderhoud van 28.000 woningen en andere gebouwen in Nieuwegein en Utrecht. In zijn werk ontkomen Jan en zijn..


Lees verder 21 mei 2019   5 jaar oud

We kunnen niet meer om de wereldwijde biodiversiteitscrisis heen. Het knalde deze maand door de media: één miljoen soorten worden in hun voortbestaan bedreigd. Driekwart van de natuur op land en twee derde van die op zee is..


Lees verder 21 mei 2019   5 jaar oud
Bloemrijk grasland in wijstgebied

Brabants Landschap werkt samen met Waterschap de Dommel en gemeente Hilvarenbeek aan natuur- en landschapsherstel in De Gooren in Hilvarenbeek. Het brengt het zeldzaam geworden beekdallandschap met bijbehorende natuurwaarden..


Lees verder 20 mei 2019   5 jaar oud
Boomwortels

In de wirwar van wortels in de bosbodem groeien schimmels en bacteriën die met bomen voedingsstoffen uitruilen tegen koolstof in een grote, wereldwijde marktplaats. Een nieuwe studie heeft op basis van 1,1 miljoen metingen in het..


Lees verder 20 mei 2019   5 jaar oud
Goudpootzandbij - primair

Dat we te maken hebben met een alarmerende achteruitgang van insecten is inmiddels algemeen bekend. En dat bestrijdingsmiddelen daar een rol bij spelen ook. De vraag is wat we er concreet aan gaan doen om die trend te keren. De..


Lees verder 20 mei 2019   5 jaar oud
Wolf

Door nieuw beeldmateriaal is het eerste wolvenpaar van Nederland bevestigd en is er de mogelijkheid dat er deze zomer jonge wolven worden grootgebracht op de Veluwe. Hoewel er sinds de zomer van 2018 weer wolven zijn op de Veluwe..


Lees verder 19 mei 2019   5 jaar oud

In Nederland leven meerdere schelpdieren uit de familie der dunschalen. De Glanzende dunschaal (Abra nitida) komt voor in de Noordzee in wat dieper water. Eind jaren 80 dook het dier ook op in ondieper water in het Deltagebied...


Lees verder 19 mei 2019   5 jaar oud
Grassen in berm komen volop in bloei

Voor mensen die allergisch zijn voor graspollen breekt een zware periode aan. Volgens de verwachting van Weeronline, Wageningen University en het Leids Universitair Medisch Centrum begint rond 25 mei de piekperiode van het..


Lees verder 18 mei 2019   5 jaar oud

Archief