Natuurberichten

Pagina 799 van 1680 - 16794 Resultaten

Panorama Geuldal

Meer dan de helft van de in Nederland voorkomende soorten wilde bijen staat op de Rode Lijst en vele ervan zijn in hun voorkomen beperkt tot enkele natuurreservaten. Met name hommels hebben het zwaar. Om ook hommels te beschermen..


Lees verder 17 april 2019   6 jaar oud

In de tweede helft van april en in mei bereikt de voortplantingsperiode van de rugstreeppad haar piek. Op warme voorjaarsavonden gonst het geluid van zingende rugstreeppadden in polderwateren, uiterwaarden, vennen en duinmeertjes...


Lees verder 17 april 2019   6 jaar oud

Op 26 januari 2019 ontdekte Jaap van den Berg in de bossen van Soest een nieuwe houtzwammensoort. De soort behoort tot de Stekelkorstzwammen en heeft een doordringende geur. Precies twee maanden later werd deze nieuwe soort ook..


Lees verder 17 april 2019   6 jaar oud
Bart van den Broek

Tijdens Pasen vindt de 5e editie van Fier! plaats. Het bijzondere Smaak & Vermaak-festival is gratis te bezoeken op het terrein van Bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek. “We zijn erg fier op ons eerste lustrum! Om dit te vieren..


Lees verder 16 april 2019   6 jaar oud
Wulp

Hij is nog niet zo bekend als de roodborst: de wulp. Daar moet maar eens verandering in komen, want deze vriendelijke kromsnavel is het meer dan waard. En waarom is die snavel krom?!..


Lees verder 16 april 2019   6 jaar oud
oranjetipje - primair

Bijna iedereen heeft inmiddels wel vlinders gezien. Citroenvlinders en de andere overwinteraars waren er al in die warme periode in februari en zijn de afgelopen weken aangevuld met de wat latere vlinders, die als pop hebben..


Lees verder 15 april 2019   6 jaar oud
Nimf op tekendoek, teken

Tijdens het bijzonder warme en droge weer in 2018 zagen onderzoekers van het RIVM en Wageningen University een bijzondere tweesplitsing in het aantal tekenbeetmeldingen bij Tekenradar.nl. Een hoogterecord in de eerste zes maanden..


Lees verder 15 april 2019   6 jaar oud
Bloei appel

Dit jaar hebben we een zeer vroege bloei van peren- en appelbomen en vrezen veel eigenaren van fruitbomen voor vorstschade. Door de stijgende temperaturen komen peer en appel tegenwoordig gemiddeld bijna twee weken eerder in bloei..


Lees verder 14 april 2019   6 jaar oud

In een vernieuwend onderzoek naar de rol van groendaken als potentieel habitat voor insecten werd een nieuwe insectensoort voor Nederland ontdekt. Het gaat om de schildwesp Idiasta dichrocera. Het onderzoek toonde verder aan dat..


Lees verder 14 april 2019   6 jaar oud
Fijnspar aangetast door letterzetter

Afgelopen zomer en najaar was het heel erg droog in het Brabantse natuurgebied de Maashorst. Als gevolg daarvan zijn recent veel fijnsparren gestorven. Door de letterzetter, een kleine bastkever die onder de schors van de sparren..


Lees verder 14 april 2019   6 jaar oud

Archief