Natuurberichten

Pagina 816 van 1701 - 17006 Resultaten

Grootoorvleermuis

Na de al best bekende nationale tellingen van vogels, vlinders en bijen, is het nu de beurt aan iets minder bekende tuingasten: vleermuizen. Nou denkt u misschien: “Vleermuizen, bij mij in de tuin???” Maar jazeker; in veel..


Lees verder 10 mei 2019   6 jaar oud
Ringslang

Om te bepalen hoe het met de biodiversiteit in de provincie Utrecht gaat, brengen veldwerkers in opdracht van de provincie in kaart welke bijzondere planten en dieren er leven in de Utrechtse agrarische en natuurgebieden. Deze..


Lees verder 9 mei 2019   6 jaar oud
argusvlinder op muur - primair

Het gaat al een tijdje niet goed met de argusvlinder. Om in beeld te krijgen waar deze boerenlandvlinder in Nederland nog te vinden is, organiseren De Vlinderstichting en Waarneming.nl voor het zesde jaar op rij een landelijke..


Lees verder 9 mei 2019   6 jaar oud
Green Heron

Het Caribische eiland Saba blijkt nog rijker aan vogelsoorten dan al werd gedacht. De voorlaatste uitgebreide studie stamde uit 1983, toen werden 58 vogelsoorten geteld. Sinds die tijd varieerden tellingen tussen 56 en 87 soorten...


Lees verder 8 mei 2019   6 jaar oud
Noord-Aziatische modderkruiper

Dit voorjaar werden er vlak over de grens in België fuiken uitgezet voor het Meetnet van de kamsalamander van Natuurpunt. Tot ieders verrassing zat in één van de fuiken een vreemde modderkruiper. Dat bleek een Aziatische..


Lees verder 8 mei 2019   6 jaar oud
Schildpad en koraal

Het IPBES (Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten) presenteerde maandag een verontrustend rapport over het wereldwijde natuurverlies. Duizenden wetenschappers brengen hierin de laatste stand van de..


Lees verder 8 mei 2019   6 jaar oud
Gierzwaluw

De eerste gierzwaluw van het jaar: voor veel mensen een ontroerend moment. Wat zijn het toch eersteklas blijheidsbrengers, met hun poten waarmee ze niet kunnen lopen en hun leven hoog in de lucht. Vindt u er een die op de grond..


Lees verder 7 mei 2019   6 jaar oud

Een nieuw rapport over biodiversiteitsverlies is het meest complete en alarmerende tot nu toe. Ruim een miljoen soorten worden door toedoen van de mens met uitsterven bedreigd, meer dan ooit in onze geschiedenis. Maar het rapport..


Lees verder 7 mei 2019   6 jaar oud
Veldsalie

De zomer van 2018 staat te boek als extreem warm en droog en ook 2019 laat een bovengemiddeld droge start zien. De gevolgen van deze langdurige droogte zijn nu goed zichtbaar in de vegetatie. Op plekken waar grassen bovengronds..


Lees verder 7 mei 2019   6 jaar oud
Nationaal park van de Jaú, nationaal park in de Braziliaanse staat Amazonas

Herstellende natte en droge tropische bossen volgen tegengestelde paden in soortensamenstelling naarmate deze bossen ouder worden. Dit heeft grote consequenties voor programma’s voor bosherstel. Met dit nieuwe wetenschappelijke..


Lees verder 6 mei 2019   6 jaar oud

Archief