Natuurberichten

Pagina 832 van 1680 - 16791 Resultaten

Stappersven in de sneeuw

Ooit, toen wij nog jong waren, was Europa ’s winters bedekt met dikke lagen sneeuw. Klimaatverandering dreigt de daarmee samenhangende sneeuwpret echter te bederven. Dat blijkt uit een studie van Adrià Fontrodona Bach, MSc-student..


Lees verder 14 november 2018   6 jaar oud
117-499, N, 2012-08-01, NL. 117509-499303, Wormerland

Naar aanleiding van vragen en discussie over eerdere berichten op Nature Today over onderwaterdrainage in veengebieden heeft Lars Hein van Wageningen Universiteit een aanvullend statement geschreven...


Lees verder 13 november 2018   6 jaar oud
Smient

De Rechtbank in Den Haag heeft, net als vorig jaar, geoordeeld dat er voorlopig geen afschot van smienten mag plaatsvinden in Zuid-Holland. Vogelbescherming Nederland en de Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) maakten..


Lees verder 13 november 2018   6 jaar oud
kleine wintervlinder - primair

Op de invoerportalen verschijnen de eerste meldingen van forse aantallen van de kleine wintervlinder. Deze nachtvlinder plant zich nu, in de winter, voort en is te zien tot ver in december. Het is een zeer algemene vlinder die..


Lees verder 12 november 2018   6 jaar oud
Weidebij

In 2015 ging Groene Cirkels Bijenlandschap van start. Een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en vele andere partijen om een bloemen- en bijenrijk landschap te ontwikkelen in de regio rond Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den..


Lees verder 12 november 2018   6 jaar oud
Wisent Kraansvlak

Sinds 2007 leven er wisenten in duingebied Kraansvlak, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, in een project van PWN en ARK Natuurontwikkeling. Al vanaf het begin van dit eerste wisentproject in Nederland wordt kennis..


Lees verder 11 november 2018   6 jaar oud

Het Bloedrode plooimosdiertje is een door de mens over grote delen van de wereld verspreide exoot. In Europa had de soort zich al wel langs de Atlantische kust, maar nog niet langs de Noordzeekust gevestigd. Recent bleek dat de..


Lees verder 11 november 2018   6 jaar oud
Sjef Wannemakers, heidegids Staatsbosbeheer

In Noord-Brabant zijn enorm veel vrijwilligers actief in en voor de natuur. Deze ‘Groene Helden’ dragen bij aan een groene en gezonde leefomgeving. Via persoonlijke portretten zet de provincie een aantal van hen in het zonnetje...


Lees verder 10 november 2018   6 jaar oud
Het gebouw van Museum Klok en Peel met een groen dak en nestkasten

Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging werken al een aantal jaren hard aan het stimuleren van natuurinclusief bouwen. Daarmee krijgen vogels en vleermuizen woonruimte in gebouwen en biedt het groen in de omgeving..


Lees verder 9 november 2018   6 jaar oud
Bij permanente wintertijd zal ook wegverlichting 's avonds langer branden.

In het recente debat over de keuze voor het afschaffen of behouden van de zomertijd is vooral aandacht besteed aan maatschappelijke en economische gevolgen. Over de gevolgen voor de natuur werd echter gezwegen. Onterecht, volgens..


Lees verder 8 november 2018   6 jaar oud

Archief