Natuurberichten
Pagina 883 van 1682 - 16811 Resultaten

Het is weer tijd voor de vinkenslag. Uit 17 jaar Natuurkalenderwaarnemingen blijkt dat de vinkenslag gemiddeld voor het eerst op 21 februari gehoord wordt. Tussen het vroegste en laatste jaar zitten maar 13 dagen. De beperkte..

Het leven in de bodem onttrekt zich voor het grootste deel aan het blote oog. De reuzen van het bodemleven, de regenwormen, vormen daarop een uitzondering. De nieuwe kaarten van Atlas Natuurlijk Kapitaal tonen de dichtheid en..

Nadat in de ochtend van woensdag 21 februari op diverse plaatsen in Gelderland een wolf is waargenomen en vastgelegd op foto en video, heeft dit dier zich nog verder westwaarts verplaatst. De wolf is door de bebouwde kom van..

De schaatsen kunnen toch nog uit het vet. Schaatsliefhebbers worden onrustig en proberen om gemaakte afspraken voor volgende week om te plannen. Er worden nachten met acht tot tien graden vorst voorspeld; naar verwachting kan er..

Vanochtend, woensdag 21 februari, is op diverse plaatsen in Gelderland een wolf waargenomen en vastgelegd op foto en video. Op basis van dit beeldmateriaal bevestigen experts van Wolven in Nederland en Lupus Institut uit Duitsland..
Klimaatverandering en de hiermee gepaard gaande toename van grillige weerspatronen heeft nadelige gevolgen voor (oude) bomen. De storm van 18 januari heeft behoorlijk huisgehouden in ons land. Het kan niet anders dan dat er langs..

Iedereen die naar buiten gaat komt wel eens sporen van wilde dieren tegen. De meest herkenbare sporen zijn voetafdrukken. Prenten noemen we die. Prenten van hoefdieren vind je meestal op zachte ondergrond zoals op een zandpad in..

Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten hebben in De Wieden (één van de belangrijkste laagveenmoerassen van West-Europa) een verdroogd en dichtgegroeid stuk moeras geschikt gemaakt voor de roerdomp en andere moerasbewoners...

Nu, in de winter, zijn er geen kleine pages aanwezig als vlinder, maar ze overwinteren als ei. Al jarenlang worden in de winter eitjes van de sleedoornpage geteld, maar ook eikenpage en de zeldzame bruine eikenpage zijn nu als..
De oudste bloeiwaarneming in de database van De Natuurkalender is die van een sneeuwklokje op 8 februari 1868 in Oostkapelle. Daarmee hebben we nu 150 jaar lang fenologische waarnemingen in ons land. Het sneeuwklokje bloeit..