Natuurberichten

Pagina 883 van 1700 - 16996 Resultaten

levendbarende hagedis

In Nederland kennen we vier verschillende soorten hagedissen: hazelworm, zandhagedis, levendbarende hagedis en muurhagedis. Het onderscheid tussen de vaak samen voorkomende zandhagedis en levendbarende hagedis is het lastigst...


Lees verder 6 juni 2018   7 jaar oud
Graspieper met insecten in de snavel

Vanmiddag vergadert de Tweede Kamer over de achteruitgang van het aantal insecten in Nederland. Goed al die aandacht daarvoor, maar laat de Kamer die aandacht nu ook omzetten in actie. Het gevaar dreigt anders dat het debat niet..


Lees verder 5 juni 2018   7 jaar oud
Ostrea edulis. Oester

In de Noordzee, ten noorden van Schiermonnikoog, is op zo’n 20 meter diepte een uniek natuurherstelproject gestart. In het gebied de Borkumse Stenen is 6.000 kilo Noorse platte oesters geplaatst, onder meer op 3D-geprinte..


Lees verder 5 juni 2018   7 jaar oud
bruine vuurvlinder - primair

Het totaal aantal dagvlinders dit voorjaar lag dicht bij normaal, maar ze vlogen eerder en korter door de warmte. De junidip begon al in mei en was dieper dan we gewend zijn. De algemeen voorkomende kleine vos, dagpauwoog en..


Lees verder 4 juni 2018   7 jaar oud

Wat zijn de effecten van de opwarming van het klimaat voor een Arctische trekvogel? NIOO-onderzoeker Thomas Lameris onderzocht of brandganzen de timing van voorjaarstrek en legdatum kunnen aanpassen aan vroegere voorjaren, en zo..


Lees verder 3 juni 2018   7 jaar oud

Op 27 mei trof een vrijwilliger van Stichting ANEMOON één enkel exemplaar van het Goudstipje aan in de noordwestelijke Oosterschelde. Het was een zeer bijzondere waarneming omdat het voor deze locatie een uiterst zeldzame soort..


Lees verder 3 juni 2018   7 jaar oud
Grutto's hebben het niet alleen in Nederland moeilijk, ook op trek krijgen ze het steeds lastiger

Op vrijdag 1 juni heeft de Europese Commissie voorstellen gepresenteerd voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouw Beleid. Een van de belangrijkste onderwerpen waar Europa zich mee bezig houdt. De miljarden aan landbouwsubsidies..


Lees verder 2 juni 2018   7 jaar oud
bij Doorwerth raken de twee grootste Gelderse natuurgebeden, de uiterwaarden en de Veluwe, elkaar

De provincie Gelderland werkt hard aan het afronden van het Gelders Natuurnetwerk, het opheffen van barrières voor dieren en aan het herstel van verdroogde en vermeste natuurgebieden. Maar gaat het nu ook beter met de natuur? Dat..


Lees verder 2 juni 2018   7 jaar oud
Wandelen over Planken Wambuis vanuit Mossel

Wageningen Environmental Research monitort al meer dan twintig jaar iedere vijf jaar het maatschappelijk draagvlak voor natuur, natuurbeleid en betrokkenheid onder een representatieve groep Nederlanders. Het blijkt dat het..


Lees verder 1 juni 2018   7 jaar oud
Recent geklepelde populatie in wegberm

Het wordt weer zomer en de maaimachines draaien op volle toeren. Mede dankzij het huidige maai- en klepelbeheer kan Japanse duizendknoop zich in razend tempo verspreiden. Bestrijding van Japanse duizendknoop is moeilijk, maar aan..


Lees verder 1 juni 2018   7 jaar oud

Archief