Natuurberichten

Pagina 906 van 1682 - 16817 Resultaten

In Zuid-Limburg leven een aantal zeldzame knaagdieren die elders in Nederland niet voorkomen. De eikelmuis, fruitdiefje, is er een van. Hoewel in 2008 al bekend was dat de soort achteruitging, zijn er nog nauwelijks voor deze..


Lees verder 2 november 2017   7 jaar oud
Infographic zoute en zilte natuur in Nederland

Nederland kan de deltanatuur in Zeeland en Zuid-Holland terugbrengen, en tegelijkertijd het landschap beschermen tegen zeespiegelstijging. Door natuur en water de ruimte te geven, ontstaat een groene kustverdediging als..


Lees verder 1 november 2017   7 jaar oud

Een duidelijke boodschap voor het kabinet: een 'Deltaplan Biodiversiteit' is van groot belang voor de Nederlandse natuur! Namens bezorgde natuurkenners overhandigde bekende tuinman Lodewijk Hoekstra vandaag in Den Haag de petitie..


Lees verder 31 oktober 2017   7 jaar oud

In Twente zijn twee nieuwe groeiplaatsen van de zeer zeldzame Bisschopsmuts ontdekt. De groeiplaatsen bevinden zich aan de rand van het bekende natuurgebied de Lonnekerberg. Het zijn de eerste waarnemingen in Nederland van deze..


Lees verder 31 oktober 2017   7 jaar oud
Uiting van de ziekte van Lyme door middel van een rode ring of een rode vlek

Ongeveer de helft van alle teken draagt één of meerdere ziekteverwekkers met zich mee. Infecties die veroorzaakt worden door deze ziekteverwekkers zijn in de kliniek niet goed te onderscheiden. Volgens twee RIVM-onderzoekers die..


Lees verder 31 oktober 2017   7 jaar oud
Vermiljoenkever

Begin dit jaar werden nieuwe vindplaatsen van de vermiljoenkever in en rondom de Kempen gepubliceerd. Nieuwe inventarisaties laten nu zien dat de soort ook in het Groene Woud, het rivierengebied en Zuid-Limburg voorkomt. De soort..


Lees verder 30 oktober 2017   7 jaar oud
beheerders in overleg over heidefauna en begrazing

Begrazing is essentieel om heidegebieden open en gevarieerd te houden. In vrijwel alle grotere heidegebieden worden dan ook runderen, paarden of schapen ingezet. Onlangs kwamen beheerders en onderzoekers bij elkaar om de eerste..


Lees verder 30 oktober 2017   7 jaar oud
smalle wilgenmineermot bladmijn

Op 2 oktober 2017 vond Ben van As bladmijnen van een niet eerder in Nederland gevonden mineermot op smalbladige wilgen. Na een gerichte zoekactie werden wel duizenden mijnen van deze soort in de provincies Drenthe, Friesland en..


Lees verder 29 oktober 2017   7 jaar oud
De sleutelrol van grote kadavers in de natuur EENMALIG GEBRUIK

De natuur wordt een stuk completer wanneer kadavers van grote dieren mogen blijven liggen. Allerlei voedingsstoffen en mineralen worden door natuurlijke recycling weer toegankelijk voor andere dieren en planten. ARK tekenaar..


Lees verder 29 oktober 2017   7 jaar oud
Loopkevers van verschillende afmetingen in een bodemval

Het aanleggen van keverbanken en andere natuurvriendelijke maatregelen op akkers leidt tot een toename van het aantal insectensoorten en het aantal insecten. Op de akkers met maatregelen werden bijna 50 verschillende..


Lees verder 28 oktober 2017   7 jaar oud

Archief