Natuurberichten

Pagina 937 van 1700 - 16999 Resultaten

Grutto. Limosa limosa

Het aantal weidevogels in Nederland neemt al tientallen jaren af. Uit een nieuwe studie van Wageningen Environmental Research (Alterra) en SOVON Vogelonderzoek Nederland blijkt dat deze achteruitgang met de huidige inspanningen..


Lees verder 2 september 2017   7 jaar oud
kleine ijsvogelvlinder

Op vrijdag 1 september hebben Johan van den Hout, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant en Jan Baan, directeur van Brabants Landschap ‘Wild van Vlinders’ ontvangen, een herstelplan voor dagvlinders in Zuidoost-Nederland. Na..


Lees verder 1 september 2017   7 jaar oud
Otter

Het aantal otters in Nederland is het afgelopen jaar nauwelijks toegenomen en stabiliseert zich rond naar schatting 200 dieren. De genetische variatie binnen de populatie is nog steeds gebaat bij de introductie van genetisch..


Lees verder 1 september 2017   7 jaar oud
houtpantserjuffer - primair

Een aantal libellen heeft in de nazomer haar piek. Zo zijn de paardenbijter en de houtpantserjuffer nu volop aanwezig en ook de komende weken kunnen deze soorten in vrijwel het hele land veel worden gezien. Dat gaat nog door tot..


Lees verder 31 augustus 2017   7 jaar oud
Grote spitskop, vrouwtje

Op 25 augustus voerden Dennis Maas en Iris van der Arend een vrouwtje van de grote spitskop uit de buurt van Sleeuwijk in op Waarneming.nl. Dit is pas de derde vondst van deze bijzondere sprinkhaan in ons land en de eerste die zou..


Lees verder 31 augustus 2017   7 jaar oud
Wolf VOOR EENMALIG GEBRUIK

De wolf rukt op in Duitsland. De eerste territoriale wolf werd gevonden in 1998 en de eerste roedel in 2000. Inmiddels is er sprake van zo’n 50 roedels met een geschatte populatie van meer dan 400 wolven. Desondanks blijkt er in..


Lees verder 31 augustus 2017   7 jaar oud
Jonge levendbarende hagedis

De zomer gaat zo zoetjes aan over in de herfst en daarmee komt het einde van het reptielenseizoen in zicht. Gelukkig is het juist nu een drukte van jewelste in de leefgebieden van onze soorten. Van zowel eierleggende soorten..


Lees verder 30 augustus 2017   7 jaar oud

Er worden dit jaar opnieuw veel dode merels gevonden. Volgens het Vogeltrekstation van het NIOO is er net als in 2016 sprake van een uitbraak van het voor vogels vaak dodelijke usutuvirus...


Lees verder 30 augustus 2017   7 jaar oud

Na een sterke teruggang in de jaren zeventig en tachtig als gevolg van zeer hoge stikstofdeposities, nemen de ectomycorrhiza-paddenstoelen sinds het midden van de jaren negentig weer toe. De belangrijkste oorzaak hiervan is de..


Lees verder 30 augustus 2017   7 jaar oud
Waterbeheerder schept invasieve exoten uit water

Waterplanten zijn belangrijk voor het goed functioneren van ondiepe aquatische ecosystemen. Echter zijn de waterplanten steeds vaker in het nieuws omdat ze voor overlast zorgen. Koppen als: ‘Overlast waterplanten nog nooit zo..


Lees verder 29 augustus 2017   7 jaar oud

Archief