Natuurberichten

Pagina 937 van 1683 - 16823 Resultaten

waterhole

Een volwassen mannetje Grauwe Kiekendief sloeg in 2012 een migratie over en bleef de hele zomer in West-Afrika. Dit is de enige keer in twaalf jaar zenderonderzoek dat we een overzomering meemaakten bij een volwassen vogel...


Lees verder 26 mei 2017   7 jaar oud
Eikenprocessierups eerste nestvorming Didam 22 mei 2017

De warmte van de afgelopen dagen heeft de ontwikkeling van de eikenprocessierupsen versneld. In Gelderland zijn op 22 mei de eerste nestvormingen waargenomen. Ook in andere delen van het land hebben de rupsen het vierde..


Lees verder 26 mei 2017   7 jaar oud
landkaartjes primair

De afgelopen weken zijn er enorm veel landkaartjes gezien. In de monitoringroutes zijn er dit voorjaar zelfs meer landkaartjes geteld dan normaal in de veel grotere zomergeneratie...


Lees verder 26 mei 2017   7 jaar oud
Mannetjes van de dansmug Polypedilum nubeculosum

Een zwerm dansmuggen is een lid van de Kralingsche Zeil Club duur komen te staan. De vers aangebrachte verflaag op zijn boot was de volgende ochtend bedekt door een laag 'vliegjes'. EIS Kenniscentrum Insecten, Hydrobiologisch..


Lees verder 26 mei 2017   7 jaar oud

Een grote rijkdom aan soorten is de beste manier om biodiversiteit te behouden, stelt een internationale groep onderzoekers in het tijdschrift Nature Ecology and Evolution. Volgens één van hen, NIOO-onderzoeker Thomas Crowther, is..


Lees verder 25 mei 2017   7 jaar oud
Mustela erminea. Hermelijn

Sinds 1 januari 2017 is de nieuwe Wet Natuurbescherming (Wnb) van kracht en zijn de provincies verantwoordelijk voor de bescherming van wezel, hermelijn en bunzing. ..


Lees verder 25 mei 2017   7 jaar oud
Grassen in berm komen volop in bloei

De kans op hooikoortsklachten is tijdens het hemelvaartweekend groot. Door het zomers warme, zonnige weer bloeien grassen komende tijd massaal en wordt zeer sterk allergeen pollen verspreid. Doordat het droog blijft, neemt de..


Lees verder 24 mei 2017   7 jaar oud
Twitterende boom Wageningen UR @TreeWatchWUR

Als bomen konden spreken… Dat kan nu. Op de campus van Wageningen University & Research twittert een ruim dertig jaar oude populier over hoe hij warme, droge dagen met watertekort ervaart en onder welke omstandigheden hij prima..


Lees verder 24 mei 2017   7 jaar oud
Gekweekte champignons in Heerhugowaard

De Molenwijk te Heerhugowaard is in het nieuws gekomen vanwege de massa's champignons die er al enige weken achtereen in de plantsoenen tevoorschijn komen. Oorzaak is de champignoncompost die als bodemverbeteraar in de plantsoenen..


Lees verder 24 mei 2017   7 jaar oud

De snoek is een belangrijke graadmeter voor de aanwezigheid van een goede waterkwaliteit. De soort nam in de tweede helft van de 20e eeuw sterk af als gevolg van watervervuiling waarbij zijn plaats werd ingenomen door de van..


Lees verder 24 mei 2017   7 jaar oud

Archief