Natuurberichten

Pagina 959 van 1701 - 17006 Resultaten

Tijgermug
Centers for Disease Control and Prevention (CDC) http://en.wikipedia.org/wiki/Centers_for_Disease_Control_and_Prevention

Jaarlijks worden 500 miljoen mensen ziek van een muggenbeet en komen rond de 2,7 miljoen mensen om. Vandaag lanceren diverse citizen science organisaties waaronder Muggenradar.nl en UN Environment de ‘Global Mosquito Alert’. Het..


Lees verder 8 mei 2017   8 jaar oud
Getijdeslak

Bij recent onderzoek naar de Zeggekorfslak in Nationaal Park de Biesbosch, werden ook Getijdeslakjes waargenomen. Na afronding van de Deltawerken dacht men dat deze typerende zoetwatergetijdesoort zou verdwijnen. De slak leeft..


Lees verder 7 mei 2017   8 jaar oud
platbuik - primair

De juffertjes zijn er altijd als eerste bij in het voorjaar, maar er zijn nu ook al flink wat echte libellen te zien. Hoewel ze water nodig hebben om zich voort te planten, kun je libellen ook ver van het water tegenkomen. ..


Lees verder 5 mei 2017   8 jaar oud
Bloei grote vossenstaart

Diverse media waarschuwden afgelopen week dat zich deze week een graspollenexplosie zou voordoen. De waarschuwing komt echter een paar weken te vroeg omdat door de vrij koude aprilmaand de grasgroei beperkt is geweest. De eerste..


Lees verder 5 mei 2017   8 jaar oud
Muizenstaartje

Dit is een bericht in het kader van ‘Driehonderd jaar planten kijken in Nederland’. Neerlands eerste ‘florist’, David de Gorter (1717-1783), werd driehonderd jaar geleden geboren. Maandelijks berichten we over interessante..


Lees verder 4 mei 2017   8 jaar oud
Eekhoorn

In Nederland komt van nature maar één eekhoornsoort voor: de rode eekhoorn, ook wel gewone of Euraziatische rode eekhoorn genoemd. De laatste jaren worden er geregeld andere eekhoornsoorten in ons land gespot. Hierbij een paar..


Lees verder 4 mei 2017   8 jaar oud
Delphinus delphis. Gewone dolfijn

Er zwemmen in de Europese Atlantische wateren zo’n anderhalf miljoen walvisachtigen: walvissen, bruinvissen en dolfijnen. Dat blijkt uit SCANS III, het derde grote internationale onderzoek naar het voorkomen en de verspreiding van..


Lees verder 3 mei 2017   8 jaar oud

Waarschijnlijk komt het door het koele weer met de plaatselijke buien van de afgelopen weken. Zeker is dat er opvallend veel niet alledaagse franjehoeden worden gevonden op plaatsen waar ze nog nooit gezien zijn. Vondsten van..


Lees verder 3 mei 2017   8 jaar oud
Valkruid

Heischrale graslanden behoren tot de meest bloemrijke vegetaties in heidegebieden. Prachtige soorten zoals Valkruid en Welriekende nachtorchis kun je hier bewonderen. Maar helaas wordt het steeds moeilijker om deze te vinden...


Lees verder 2 mei 2017   8 jaar oud
Koekoek

De Nationale Vogelweek staat weer voor de deur. Iedereen is van 6 t/m 14 mei welkom bij de talloze gratis excursies in heel Nederland. Deelnemers sporen onder begeleiding van ervaren vogelkenners duizenden spetterende vogels op en..


Lees verder 2 mei 2017   8 jaar oud

Archief