Natuurberichten
Pagina 96 van 1701 - 17001 Resultaten

Ooit was de zwarte stern talrijk in Nederland, omdat ons land een natuurlijk leefgebied bood. Door veranderingen in de trekroute, overwinteringsgebieden en de achteruitgang van leefgebied om te broeden is het aantal echter..

Nog steeds houtpantserjuffers te zien en waterrallen neem je waar op gehoor...

Duik in de onderwaterwereld met de nieuw uitgebrachte Caribische gulden! De herontworpen valuta voor Curaçao en Sint Maarten toont prachtig zeeleven. Met elke blik op een gulden worden we herinnerd aan de onderlinge verbondenheid..

De Nationale Natuurwerkdagen staan weer voor de deur. Je bent van harte uitgenodigd om op 1 en 2 november te komen snoeien, knotten en planten in een natuurgebied bij jou in de buurt. Samen met duizenden andere vrijwilligers help..

Op zaterdag 26 oktober 2024 reikte Vogelbescherming de Gouden Lepelaar uit. De prijs wordt al sinds 1974 jaarlijks uitgereikt aan mensen die op een uitzonderlijke wijze vogels beschermen. Winnaar van dit jaar is Hidde Bult, die..

Najaarstrek van vogels geeft kans op bijzondere waarnemingen. ..

De winter is een tijd dat de meeste insecten, dus ook de meeste vlinders, niet actief kunnen zijn. De lage temperatuur en het gebrek aan voedsel maken dat ze in winterrust gaan. Hoe ze dat doen, is per soort verschillend. Er zijn..

In heel Nederland zijn de bomen tegenwoordig voor een groot deel geel gekleurd. Dit wordt veroorzaakt door korstmossen, met als belangrijke speler het vals dooiermos. Ook op andere substraten, zoals hardhout en steen, is dit..

Glanzende goudgele paddenstoelen in het bos en barmsijzen zijn echte acrobaten. ..
Tijdens een paddenstoelenexcursie wordt er een onbekende gordijnzwam aangetroffen. Om op het spoor van galgordijnzwammen te komen is het eenvoudig genoeg om dan even de tong in het midden van de hoed te plaatsen. Indien het een..