Natuurberichten

Pagina 979 van 1701 - 17009 Resultaten

Cuculus canorus. Koekoek

Zijn galmende 'koekoek' is steeds minder vaak te horen. De koekoek neemt al tientallen jaren af in Nederland. Daarom hebben Sovon Vogelonderzoek en Vogelbescherming Nederland 2017 uitgeroepen tot Jaar van de Koekoek. We willen..


Lees verder 17 januari 2017   8 jaar oud
bever oeffelt

Op 29 december 2016 ramde een binnenvaartschip de stuw in de Maas bij Grave (NB). In korte tijd daalde hierdoor het waterpeil van de Maas tussen Sambeek (NB) en Grave met zo’n drie meter. De gevolgen voor de scheepvaart en de..


Lees verder 17 januari 2017   8 jaar oud

De meeste paarden en runderen gaan ’s winters de stal in. De runderen en koniks van FREE Nature blijven echter het hele jaar buiten. Toen er afgelopen periode een laagje sneeuw lag in de Klompenwaard, was goed te zien dat de..


Lees verder 16 januari 2017   8 jaar oud
primair wiki

Als je een zoekterm invoert op Google zul je vrijwel altijd een verwijzing naar een Wikipedia-artikel bij de eerste resultaten te zien krijgen. Dat geldt ook voor allerlei zoekopdrachten over natuur: het is een veelgebruikt..


Lees verder 16 januari 2017   8 jaar oud
Zoekkaart Wild van Vlinders

Het gaat niet goed met veel dagvlinders in Nederland. De Vlinderstichting en ARK Natuurontwikkeling werken aan een vlinderherstelplan voor Zuidoost-Nederland. ARK-tekenaar Jeroen Helmer bracht belangrijke natuurlijke processen..


Lees verder 15 januari 2017   8 jaar oud

Internationaal uitgevoerd moleculair biologisch onderzoek heeft aangetoond dat de tot nu toe geldende taxonomische onderverdeling van zeenaaktslakken in onder andere de families van de knotsslakken en knuppelslakken niet meer kan..


Lees verder 15 januari 2017   8 jaar oud
Marionfyfea adventor. Deze platworm is in 2016 beschreven op basis van dieren uit Nederland.

Exotische landplatwormen worden met potplanten naar Europa vervoerd en kunnen zich soms buiten handhaven. Deze vraatzuchtige wormen worden tot 50 cm lang en zijn moeilijk te bestrijden. Omdat ze regenwormen eten vormen ze een..


Lees verder 15 januari 2017   8 jaar oud
Haas in sneeuw

Voor het eerst is in Nederland RHDV-2 (Rabbit Haemorrhagic Disease Virus) als doodsoorzaak bij een haas aangetoond. Het dier werd half december 2016 dood gevonden in het werkgebied van de Wildbeheereenheid Aalten, op de grens van..


Lees verder 13 januari 2017   8 jaar oud
Paarse Dovenetel

FLORON en Tuintelling.nl vroegen plantenliefhebbers om tussen Eerste Kerstdag en dinsdag 3 januari een uur te gaan wandelen of in de tuin te kijken naar bloeiende planten. Het was een uitdaging, maar ondanks het koude weer werden..


Lees verder 13 januari 2017   8 jaar oud

Momenteel loopt er een onderzoek naar het voorkomen van de wasbeerhond in Nederland. De wasbeerhond is een heimelijk dier dat slechts zelden wordt waargenomen. Het herkennen van pootafdrukken kan dus een goede methode zijn om meer..


Lees verder 12 januari 2017   8 jaar oud

Archief