Natuurberichten

Uitgever: Landschap Overijssel

Pagina 1 van 1 - 6 Resultaten

Ringslang

In het noordwesten van Overijssel komt de ringslang in relatief grote populaties voor. In de regio Salland is de soort ook aanwezig, maar op afstand van deze grote kern en in kleinere deelpopulaties. Daardoor is de soort hier..


Lees verder 22 maart 2023   1 jaar oud

Kwijnende eiken vormen een begeerde ontmoetingsplek voor vliegend herten, vooral als die eiken bloedende wondjes hebben. Geregeld zijn er resten van diverse dode vliegend herten onder een dergelijke boom te vinden. Tot nog toe was..


Lees verder 7 november 2022   1 jaar oud
Landschap rondom Bathmen

Hoe ondersteun je inwoners zodat ze zich gaan inzetten voor het landschap waarin ze wonen? Wandelend over een rustiek zandweggetje in Zuidloo (OV) komt een ideaal tot leven...


Lees verder 5 juni 2021   2 jaar oud
Eerste mannetje vliegend hert 2020

De afgelopen twee jaar zijn extreem droog en warm geweest, waardoor veel soorten eerder in het jaar tevoorschijn kwamen dan gewoonlijk. Dit jaar lijkt niet veel anders met de zomerse temperaturen van de maand april. Dit geldt ook..


Lees verder 29 april 2020   4 jaar oud
Weidesprinkhaan

Op 1 augustus werd een mannetje van de weidesprinkhaan in natuurterrein Lonnekerberg waargenomen. De laatste waarneming van deze zeer zeldzame sprinkhaan dateert van 26 jaar geleden bij Denekamp. Nader onderzoek zal moeten..


Lees verder 10 augustus 2018   5 jaar oud
Lutra lutra. Otter

In de Emmertochtsloot op De Horte leeft een otter. Dit vermoeden had Landschap Overijssel al langer, maar nu zijn sporen en poepjes, ofwel spraints, gevonden. Met deze spraints markeert de otter zijn leefgebied. In de Vecht bij..


Lees verder 14 januari 2016   8 jaar oud

Archief