Natuurberichten

Uitgever: Saba Conservation Foundation (SCF)

Pagina 1 van 1 - 10 Resultaten

Giant barrel sponge (Xestospongia mute)

Het koraal van Sint Eustatius is tegenwoordig gereduceerd tot slechts een fractie van de ooit bloeiende koraalriffen. De bedekking door hard koraal teruggelopen van 25 procent in 1999 tot minder dan 2,5 procent in 2021. Daarom..


Lees verder 24 februari 2024   1 week oud

Begin dit jaar is de Saba Conservation Foundation (SCF) de nieuwe huurder geworden van een oude elektriciteitscentrale in de haven van Fort Bay op Saba. SCF wil het gaan ombouwen tot een marien onderzoeksstation. De faciliteit..


Lees verder 2 februari 2022   2 jaar oud
Red-bellied Racer on Saba

'Alsophis rufiventris' is een niet-giftige slangensoort die alleen voorkomt op Saba en Sint Eustatius. Dat gebied beslaat slechts elf procent van hun oorspronkelijke leefomgeving. Er is weinig bekend over de soort, dus het is..


Lees verder 30 november 2021   2 jaar oud

In de week van 11 april werden elf haaien voorzien van een zender, waaronder voor het eerst een zwangere vrouwelijke tijgerhaai en een bedreigde Caribische rifhaai in het Nederlands Caribisch gebied. De gegevens uit deze zenders..


Lees verder 7 mei 2021   2 jaar oud

In de week van 11 april doen leden van de NFSXM, de DCNA, de SCF en Beneath the Waves haaienonderzoek in de territoriale wateren van Sint Maarten. Het doel van het project is om gegevens te verzamelen over haaien rondom Sint..


Lees verder 18 april 2021   2 jaar oud

DCNA gaat, met steun van WWF-NL, onderzoek doen naar de levenscyclus en het voorkomen van grote trekkende haaien in het noordoostelijk Caribisch gebied. Naar aanleiding van twee recente gebeurtenissen zijn er speculaties dat het..


Lees verder 3 februari 2021   3 jaar oud
Hydrophones (underwater microphones) on the Saba Bank record sounds of a variety of marine species, from whales and dolphins to schools of fish

Sinds 2011 verzamelen geluidsloggers akoestische data van zeezoogdieren, vissen en door de mens geproduceerde geluiden op de Sababank. Dit project, een samenwerking tussen Wageningen Marine Research en de Saba Conservation..


Lees verder 14 oktober 2020   3 jaar oud
Close-up of settler

Diadema zee-egels spelen een cruciale rol binnen een gezond koraalrifecosysteem door algen weg te grazen en kaal substraat te creëren waar jonge koralen zich kunnen vestigen. Het doel van het RAAK PRO Diadema-project is om..


Lees verder 6 oktober 2020   3 jaar oud
Deploying Moreef modules

Een nieuwe studie vergeleek de effectiviteit van drie populaire kunstmatige riffen om de visdichtheid rond Saba en Sint Eustatius te vergroten. De onderzoekers ontdekten dat een complexe interne structuur, met meer schuilplaats,..


Lees verder 9 september 2020   3 jaar oud
Tagged tiger shark during the DCNA's Save Our Sharks expedition in 2016

Van 15 tot en met 25 juli is er een internationale haaienexpeditie naar de Saba Bank. Het doel is inzicht te krijgen in de rol van de Saba Bank in de levenscyclus van verschillende haaiensoorten, om deze beter te kunnen..


Lees verder 19 juli 2019   4 jaar oud

Archief