Natuurberichten
Uitgever: Sportvisserij Nederland
Pagina 1 van 2 - 13 Resultaten

Op 11 maart verschijnt de nieuwe Visatlas. Vier miljoen waarnemingen van de 80 vissoorten die ons land rijk is, zijn voor dit werk gebundeld. Het is een standaardwerk van 300 pagina’s over waar ze voorkomen, hoe ze leven en wat..

Er wordt hard gewerkt aan de terugkeer van de zeldzame Europese steur in Nederland. De levenscyclus van deze markante en imposante trekvis is nu in beeld gebracht. Deze levensloop laat zien hoe steuren per levensfase en gedurende..

Vrouwtjes van de gevlekte gladde haai zwemmen in de zomer naar de Ooster- en Westerschelde om daar – na een zwangerschap van maar liefst een jaar – hun jongen te baren. De Zeeuwse delta vervult daarmee een belangrijke rol voor..

Langs de grote rivieren worden structureel mechanisch beschadigde alen (palingen) gevonden, maar de doodsoorzaak blijft onzeker. Deze knakalen spoelen wijdverbreid en gedurende het hele jaar aan. Het mysterie van de knakaal duurt..
In de Waal bij Nijmegen zijn op 1 juni voor het eerst in Nederland elften uitgezet. De zeldzame trekvissen werden te water gelaten door burgemeester Hubert Bruls en Donné Slangen van het ministerie van Landbouw, Natuur en..

Urker vissers hebben vorige week een grote steur gemeld. De vis was maar liefst anderhalve meter groot en werd na vangst weer levend teruggezet in het water. Niet alleen was het de eerste vangstmelding van dit jaar, ook is het de..

De kans dat je een steur tegenkomt in Nederlandse wateren wordt steeds groter. Vaak gaat het dan om gekweekte exotische steuren bestemd voor de tuinvijver, die in sloot of plas zijn vrijgelaten. Maar ook de zeldzame en inheemse..

Jaarlijks worden tientallen tot honderden dode palingen aangetroffen op de strandjes en kribvakken langs onze rivieren. Ze hebben wonden die eruit zien alsof de vissen ‘geknakt’ zijn en worden daarom ook wel ‘knakalen’ genoemd. Op..

Bij een visserijkundig onderzoek op de Waal bij Tiel zijn op donderdag 9 mei onder meer twee jonge zalmen, enkele rivierprikken en een juveniele houting gevangen. Als vangtuig diende de ankerkuil, een historisch vistuig dat meer..

Het Haringvliet is een icoon rijker. Het nieuwe vogelobservatorium Tij biedt een prachtig uitzicht over het weidse Haringvliet en haar vogelrijkdom. Het originele en duurzame ontwerp is in de vorm van een ei van de grote stern..