Natuurberichten

Uitgever: Jaarrond Tuintelling

Pagina 1 van 2 - 16 Resultaten

Groen kaardertje

Op zaterdag 9 en zondag 10 september vindt de Nationale Spinnentelling 2023 plaats. Iedereen kan meedoen door in dat weekend in huis en in de tuin op zoek te gaan naar zoveel mogelijk soorten spinnen en de telling door te geven..


Lees verder 1 september 2023   8 mnd oud
Kruisspin

Spinnentellers hadden op zaterdag te maken met wisselvallig weer, terwijl het op zondag zonnig was. Een typisch septemberweekend dus, met genoeg spinnen te zien tijdens de Spinnentelling. Voor de tiende keer op rij was de..


Lees verder 13 september 2022   1 jaar oud
Distelvlinder

Van 12 tot en met 18 april is het de Week van de Groene tuin. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen. U kunt nog steeds meedoen en elke dag worden er verschillende..


Lees verder 15 april 2022   2 jaar oud
Merel eet meidoornbessen

Jaarrond Tuintelling organiseert naast de week- en tijdstiptellingen regelmatig evenementtellingen, zoals de tuinvlinder-, egel- en spinnentellingen. Dit najaar is voor de tweede maal de lijsters- en bessentelling. Je kunt nog..


Lees verder 11 november 2021   2 jaar oud
Tuintelling lead

We bleven vaker thuis dit jaar. En dat is te merken aan de deelname aan de Jaarrond Tuintelling. In bijna 70.000 tellingen zijn ruim een miljoen waarnemingen van planten en dieren doorgegeven. Nog nooit eerder werd er zoveel..


Lees verder 29 januari 2021   3 jaar oud

Hoewel de temperaturen dit lijken te weerspreken, nadert de winter met rasse schreden. Daarmee breekt er weer een interessante periode aan in de tuin. Bij een koude winter ligt voedselschaarste altijd op de loer en een voorraadje..


Lees verder 1 december 2020   3 jaar oud
Stortbui

We zijn er inmiddels (bijna) allemaal van doordrongen dat er de aarde opwarmt en dat dat leidt tot een klimaatcrisis. De consequenties blijven natuurlijk niet uit. De impact op het natuurlijke leven om ons heen is al zichtbaar...


Lees verder 29 september 2020   3 jaar oud
bloementuin

Op 20 juni organiseerde de Jaarrond Tuintelling een BioBlitz ter ere van haar vijfjarig bestaan. Het doel: zoveel mogelijk dieren en planten in de tuin ontdekken in één dag. En dat lukte: er werden 750 tellingen doorgegeven en..


Lees verder 22 juni 2020   3 jaar oud
tuin - primair

Op zaterdag 20 juni organiseert Jaarrond Tuintelling een Bioblitz. Deelnemers aan deze dag ontdekken 24 uur lang zoveel mogelijk dieren en planten in eigen tuin. Deze Bioblitz wordt gehouden ter gelegenheid van het vijfjarig..


Lees verder 17 juni 2020   3 jaar oud
parende padden - primair

De coronacrisis heeft een enorme impact op iedereen. Geen vergaderingen en evenementen en de sociale contacten op een laag pitje. Iedereen wordt aangeraden thuis te blijven en dat kan nog weken of langer duren. Voor mensen die een..


Lees verder 24 maart 2020   4 jaar oud

Archief