Natuurberichten

Uitgever: Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW)

Deel deze pagina

Pagina 1 van 14 - 134 Resultaten

Ellen Weerman

Sinds 1 januari is Ellen Weerman lector ‘Klimaatrobuuste Landschappen: verbinden van landbouw en natuur’ bij het NIOO en HAS Hogeschool. Het gezamenlijke lectoraat richt zich op de vraag hoe alternatieve vormen van landbouw kunnen..


Lees verder 19 januari 2022   5 dgn oud

De surprise voor Wereldbodemdag, elk jaar op 5 december, vormen ditmaal de spinachtigen. Zij verrassen vriend en vijand door de Top 3 van de Bodemdierendagen 2021 aan te voeren. De pissebedden zijn voor het tweede jaar achter..


Lees verder 5 december 2021   1 maand oud
Bodemdierendagen 2021 Vaalserberg

Het hoogste én het laagste punt van Nederland zijn dit weekend op bodemdieren onderzocht. Dat gebeurde tijdens de Bodemdierendagen 2021, met hulp van zowel landelijke als lokale politici en een kinderburgemeester. Het hoogste punt..


Lees verder 7 oktober 2021   3 mnd oud
Bannerversie

Weet jij wat er allemaal onder de grond leeft in jouw tuin? In een gezonde bodem kom je een grote diversiteit aan levende dieren en organismen tegen. Met de tuinbodemcheck van 'Onder het Maaiveld' zoek je tot op de bodem uit wat..


Lees verder 1 oktober 2021   3 mnd oud
Naaktslak

Van vrijdag 24 september t/m woensdag 6 oktober zijn ze er weer: de jaarlijkse Bodemdierendagen. In heel Nederland gaan mensen op bodemdierensafari. Zo ontdekken ze samen hoe het gesteld is met het belangrijke maar onderbelichte..


Lees verder 22 september 2021   4 mnd oud
Spotvogel

Tien bijzondere projecten krijgen een financiële bijdrage uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds, om de biodiversiteit in hun eigen omgeving te herstellen. Het Innovatiefonds is een initiatief van de stichting..


Lees verder 1 september 2021   4 mnd oud
Natuurgebied de Vliehors

Vliegtuigen boven natuurgebied de Vliehors op Vlieland verstoren scholeksters. Toch hebben de huidige vliegbewegingen in de meeste jaren geen effect op de winteroverleving van deze dieren in dit gebied, blijkt uit..


Lees verder 17 juni 2021   7 mnd oud

Kinderen worden waterwetenschappers komend weekend tijdens de IVN Slootjesdagen. Van 11 tot en met 13 juni gaan ze samen met ouders en grootouders waterdiertjes zoeken en proeven doen, om te onderzoeken hoe het gesteld is met de..


Lees verder 11 juni 2021   7 mnd oud
CLUE-onderzoeksvelden

De Decade on Ecosystem Restoration van de Verenigde Naties is van start! Op zaterdag 5 juni vond de internationale aftrap plaats op World Environment Day. Wat is er nodig voor het herstel van ecosystemen? En hoe kan ecologisch..


Lees verder 6 juni 2021   7 mnd oud
Gulden sleutelbloemen in grasland (Estland)

Sleutelbloemen vertellen ons hoe graslanden ervoor staan. Daarvoor hoef je alleen maar in de bloemen te kijken. Dit voorjaar doen mensen dat in heel Europa. Wat heeft versnippering van de natuur bijvoorbeeld voor effecten, en hoe..


Lees verder 2 mei 2021   8 mnd oud

Archief