Natuurberichten

Uitgever: STENAPA

Deel deze pagina

Pagina 1 van 1 - 8 Resultaten

Hawksbill sea turtle.

Elk jaar komen soepschildpadden en karetschildpadden, en soms zelfs lederschildpadden, naar Sint Eutstatius om eieren te leggen. Met behulp van nieuwe protocollen, ontwikkeld door studenten van Van Hall Larenstein, kan STENAPA in..


Lees verder 26 juni 2022   3 mnd oud
Coralita (Antigonon leptopus)

Coralita (Antigonon leptopus) is een invasieve plant, die zich snel over Sint Eustatius verspreidt. Een onlangs gepubliceerd rapport laat zien dat satellietbeelden heel bruikbaar zijn om de verspreiding van deze exoot op het..


Lees verder 25 oktober 2021   11 mnd oud
Lesser Antillean Iguana (Iguana delicatissima)

Duizenden bewoners op St. Vincent hebben humanitaire hulp nodig na de recente uitbarsting van de vulkaan La Soufrière. Aangezien grote hoeveelheden hulpgoederen van heinde en verre komen, benadrukken twaalf Caribische organisaties..


Lees verder 23 mei 2021   1 jaar oud

DCNA gaat, met steun van WWF-NL, onderzoek doen naar de levenscyclus en het voorkomen van grote trekkende haaien in het noordoostelijk Caribisch gebied. Naar aanleiding van twee recente gebeurtenissen zijn er speculaties dat het..


Lees verder 3 februari 2021   1 jaar oud
Close-up of settler

Diadema zee-egels spelen een cruciale rol binnen een gezond koraalrifecosysteem door algen weg te grazen en kaal substraat te creëren waar jonge koralen zich kunnen vestigen. Het doel van het RAAK PRO Diadema-project is om..


Lees verder 6 oktober 2020   2 jaar oud
Deploying Moreef modules

Een nieuwe studie vergeleek de effectiviteit van drie populaire kunstmatige riffen om de visdichtheid rond Saba en Sint Eustatius te vergroten. De onderzoekers ontdekten dat een complexe interne structuur, met meer schuilplaats,..


Lees verder 9 september 2020   2 jaar oud
The Quill on St Eustatius after hurricane Irma in 2017

De natuur op Sint Eustatius is zwaar getroffen door de orkaan Irma die in de vroege ochtend van woensdag 6 september langs het eiland raasde. Tijdens een voorlopige beoordeling van de schade door Sint Eustatius National Parks..


Lees verder 26 september 2017   5 jaar oud
Afval St. Eustatius

Recente zware regenval heeft een grote hoeveelheid afval van de nabijgelegen stortplaats naar een van de belangrijkste neststranden voor schildpadden op St. Eustatius gespoeld. Door de ligging van de stortplaats kan dit regelmatig..


Lees verder 29 november 2016   5 jaar oud

Archief