Natuurberichten

Dossier: Vogeltrek

In het voorjaar en najaar is het weer raak, miljoenen vogels vliegen dan door Nederland op weg naar een broedplek, of een lekker warme winterbestemming. Nederland ligt vaak precies op de migratieroute van vogels en wordt vaak gebruikt als rustplaats voordat de vogels weer verder vliegen. Op honderden locaties door heel Nederland wordt precies bijgehouden welke vogels allemaal ons land passeren. Regelmatig worden er dan ook bijzondere soorten ontdekt. Lees hieronder alle natuurberichten over migratie en trekvogels in Nederland. De meest actuele berichten staan bovenaan.
Deel deze pagina

Pagina 10 van 44 - 437 Resultaten

GPS-data van jonge rode wouwen uit Nederland laat na het eerste jaar van de studie zien dat de vogels in het broedseizoen vooral de geboorteregio’s gebruiken. Daarnaast bezoeken ze gebieden in buurlanden, waaronder Duitsland en..


Lees verder 23 september 2020   2 jaar oud
Zomertortel

Gezenderde zomertortel ‘Jos’ uit de Zak van Zuid-Beveland is onderweg naar Afrika. Inmiddels is hij door Frankrijk heen gevlogen. Dankzij lobby van Vogelbescherming (wij vroegen onder andere uw hulp om een publieksconsultatie in..


Lees verder 22 september 2020   2 jaar oud
Hanenkam

Hanenkam te vinden, nachtzwaluw heeft Nederland al bijna verlaten...


Lees verder 22 september 2020   2 jaar oud
Brandganzen

Noordelijke brandganzen en nachtvlinders op de hei...


Lees verder 9 september 2020   2 jaar oud
Starlings roosting for the night

Na bijna twintig jaar voorbereidingen gaat het internationale ruimtestation ISS binnenkort dieren volgen met behulp van een speciale antenne. Het Vogeltrekstation van het NIOO gaat de nieuwe technologie deze herfst al gebruiken om..


Lees verder 6 september 2020   2 jaar oud
Herfsttijloos

Tapuiten uit Scandinavië op bezoek, herfsttijloos in bloei...


Lees verder 31 augustus 2020   2 jaar oud
Apus apus. Flock flying. Gierzwaluw

Nu het kroost is grootgebracht en het broedseizoen voor de meeste vogels ten einde loopt, wordt het weer wat stiller om ons heen. Een groot deel van de vogels zal in deze periode ruien. Maar voor een aantal soorten zit het..


Lees verder 11 augustus 2020   2 jaar oud
Bontbekplevier tijdens ringen

Met het project Wij & Wadvogels worden de komende jaren maatregelen genomen om de kwetsbare kustbroedvogels te helpen. Dat gebeurt op basis van de laatste inzichten, die bijvoorbeeld worden verzameld door vogels van kleurringen te..


Lees verder 24 juli 2020   2 jaar oud
Visdief

Visdief trekt naar het zuiden en papegaaienkruid bloeit...


Lees verder 20 juli 2020   2 jaar oud
Casarca rechts nijlgans links

Noordse stern trekt naar het zuiden en casarca's scholen samen...


Lees verder 17 juli 2020   2 jaar oud

Archief