Natuurberichten
Pagina 1193 van 1701 - 17003 Resultaten

De Chinese muntjak is de kleinste hertensoort die in België en Nederland voorkomt en zoals zijn naam doet vermoeden, ligt zijn oorsprong in China en Taiwan. Omdat hij zo klein en schattig is, werd hij in Engeland vaak als huisdier..

De Grote zilverreiger blijft onverstoorbaar toenemen. Tegenwoordig gaat het misschien al om vierduizend exemplaren in ons land...
Nadat de afgelopen dagen al heel veel vlinders werden gezien die als vlinder de winter hebben doorgebracht komen nu, door het aanhoudende warme weer, ook de popoverwinteraars tevoorschijn...

Volgens de Verspreidingsatlas Paddenstoelen is de Cedergrondbekerzwam een zeldzame soort. Onderzoek in twee villawijken laat zien dat het voorkomen wellicht onderschat wordt. De Cedergrondbekerzwam vormt graag het gezelschap van..

Door de uitzonderlijk zachte winter komen de eerste eikenprocessierupsen mogelijk al in de eerste week van april uit het ei. Gemeenten moeten hierdoor in vergelijking met voorgaande jaren eerder met preventieve bestrijding..

De bessen van de zuurbes worden regelmatig door de berberisboorvlieg gebruikt om een eitje in te leggen. De larve die uit het eitje komt eet het zaadje in de bes op en als er een tweede zaadje is, ook dat zaadje. Onderzoekers..

“Defensie bespaart en laat het gras groeien”, kopt De Standaard (08/03/2014). Een voortreffelijk plan, vindt Natuurpunt. Het wordt tijd dat overheidsinstellingen en bedrijven hun arbeidsintensieve en natuurarme gazons inruilen..

Op het wad bij Griend werd een paartje snotolven ontdekt. Ze zwommen in een poeltje rondom een ijzeren staaf toen het laag water was. Schipper Bram Fey, van het onderzoeksschip Navicula, zette de vissen op film. In deze tijd van..

In Limburg is dit jaar een recordaantal oehoes gevonden. Tijdens een onderzoek door ARK Natuurontwikkeling zijn nu al veertien territoria van deze spectaculaire uil ontdekt. In 1997 broedde de oehoe voor het eerst in een..

Achter ons ligt de op een na warmste winter sinds het begin van de waarnemingen in 1833. De gemiddelde temperatuur in het KMI-meetstation van Ukkel bedroeg 6,3 °C, flink hoger dan het normale gemiddelde van 3,6 °C. Verder lag het..