Natuurberichten

Pagina 1251 van 1533 - 15321 Resultaten

De zeldzame noordse winterjuffer overwintert als libel. De overwinteringsplaatsen liggen soms tientallen kilometers van de plaats waar ze zich voortplanten. Ze worden nu gezien op die plaatsen, beschutte plekken in heidevelden en..


Lees verder 26 september 2011   12 jaar oud

De Bladpootwants verscheen voor het eerst in Europa in 1999. Sindsdien maakte ze een steile opmars in heel West-Europa. In België en Nederland werd dit opvallende insect in 2007 voor het eerst gezien, en nu reeds kan ze in grote..


Lees verder 26 september 2011   12 jaar oud
Voorzieningen voor otterpassage.

In zoogdierkringen heeft de mosterdstad vooral bekendheid gekregen als otterstad. In de Oude IJssel rond Doesburg vestigde zich de verste voorpost van Nederlands' nieuwe otterpopulatie. Dat was groot nieuws. Minder leuk is het dat..


Lees verder 26 september 2011   12 jaar oud
Zeegras, wikipedia, publiek domein

De Waddenvereniging en Rijkswaterstaat doen de komende twee jaar een poging om met een nieuwe methode zeegras terug te krijgen in de Waddenzee. Hiervoor zijn drie plekken geselecteerd: Balgzand, het Uithuizerwad en het wad bij..


Lees verder 25 september 2011   12 jaar oud
nieuwe close up Welriekende schroeforchis of Moerasschroeforchis,   Werkgroep Europese Orchideeën, http://www5.knnv.nl/werkgroep-europese-orchideeen

In Twente is een van oorsprong Noord-Amerikaanse orchidee opgedoken: de welriekende schroeforchis. Florist Jo Schunselaar vond enkele rozetten en twee bloeiende planten in een ecologische verbindingszone tussen twee..


Lees verder 25 september 2011   12 jaar oud
Wolf Bialowieza 2006 VOOR EENMALIG GEBRUIK

Afgelopen zomer zijn op 4 augustus in de Belgische Ardennen filmopnames gemaakt van een wilde wolf. Nadat tal van experts de beelden hadden bekeken, concludeerden zij dat het echt een wilde wolf moest zijn. Het schuwe gedrag, de..


Lees verder 24 september 2011   12 jaar oud
Forficula auricularia, gewone oorworm Creative commons licentie

Rond deze tijd van het jaar zijn de oorwormen volwassen. In tegenstelling tot wat hun naam impliceert, betekent dit niet dat ze nu op zoek gaan naar verse mensenoren. Voor deze kruipers met een grote tang op hun achterste is het..


Lees verder 24 september 2011   12 jaar oud
Gezenderde das uit het onderzoek van Alterra, foto alleen dit bericht

Begin dit jaar heeft Alterra Wageningen UR vier dassen verhuisd van Landgoed Kernhem in Ede naar Landgoed Slangenburg van Staatsbosbeheer. Dit was nodig omdat de gemeente Ede in Kernhem een woonwijk ging bouwen. Na uitvoerig..


Lees verder 23 september 2011   12 jaar oud
Kerkuil, Creative Commons-licentie Naamsvermelding 3.0 Nederland

Een strenge winter betekent meestal dat veel kerkuilen dood gaan. De winter 2010-2011 was voor kerkuilen zwaar, maar het lijkt er op dat ze tijdens het broedseizoen een inhaalslag gemaakt hebben. En dat is goed nieuws!..


Lees verder 23 september 2011   12 jaar oud
Beukenbos herfstkleuring

Het is herfst en dat is buiten aan een aantal bomen al goed te zien. De eerste gele en rode herfstkleuren zijn verschenen en er zijn zelfs hier en daar al kale bomen te zien. Is dit normaal? Hoe verloopt de herfst verder? En is er..


Lees verder 23 september 2011   12 jaar oud

Archief