Natuurberichten

Pagina 1315 van 1533 - 15329 Resultaten

Centaurium littorale, Strandduizendguldenkruid. Foto: Saxifraga-Hans Dekker. http://www.freenatureimages.eu

Het ontbreekt in de plantenwereld aan dwaalgasten, doortrekkers en wintergasten. Dat neemt niet weg dat er elk jaar weer veel opmerkelijke waarnemingen worden gedaan. Afgelopen zaterdag kwamen er dan ook weer veel voorbij tijdens..


Lees verder 18 december 2010   13 jaar oud
Grutto

EU landbouwcommissaris Ciolos wil dat natuurbeleid na 2013 een grotere rol in het Europese landbouwbeleid gaat spelen. Begrijpelijk, de achteruitgang van vogels, andere dieren en planten is immers het grootst op het boerenland...


Lees verder 17 december 2010   13 jaar oud
reekalfje (thumb)

Tijdens de donkere dagen rond Kerst zoeken mensen elkaar op. Ook in de dierenwereld gebeurt dit in de winter. Een voorbeeld is het ree...


Lees verder 17 december 2010   13 jaar oud

De grote vuurvlinder die in Nederland leeft is heel bijzonder. Het gaat hier om de ondersoort batava, die elders in de wereld niet voorkomt. Helaas is deze opvallende vlinder zeer zeldzaam en momenteel zelfs ernstig bedreigd in..


Lees verder 16 december 2010   13 jaar oud
KNNV De Steenmarter

De RAVON-kikkercam draait ook hartje winter. Terwijl veel amfibieën zich onder het ijs verschuilen of zich ergens op de oevers hebben ingegraven registreert de camera nog steeds activiteiten van soms onverwachte gasten. Op het ijs..


Lees verder 16 december 2010   13 jaar oud
Amerikaanse Langlob ribkwal

De Amerikaanse Langlob ribkwal is een exotisch zeedier dat sinds 2006 in onze kustwateren aanwezig is. Bij milde winters overleeft hij moeiteloos de kou. Strenge winters hebben beduidend meer invloed op zijn aanwezigheid. Na de..


Lees verder 15 december 2010   13 jaar oud

Het project NLinbeeld is gestart om met hulp van veel fotografen heel Nederland te fotograferen. Uit het middelpunt van elk van de meer dan 30.000 kilometerhokken zullen foto’s worden gemaakt in de verschillende windrichtingen. U..


Lees verder 15 december 2010   13 jaar oud

Dat onze lichaamstemperatuur tussen de 36 °C en 37 °C, ligt lijkt geen toeval. Volgens een nieuwe theorie is deze temperatuur het gevolg van het zoeken naar een evolutionaire balans tussen afweer tegen schimmels en de energie die..


Lees verder 15 december 2010   13 jaar oud
Stormmeeuw Larus canus, http://www.fws.gov/

In deze barre tijden zijn er in de stad, naast de tuinvogels en parkvogels, ook nog andere soorten te zien , zoals meeuwen. Deze trekken in de winter juist meer naar de steden om daar de winter door te komen. De meeste..


Lees verder 14 december 2010   13 jaar oud
wilde zwijnen Utrecht filmbeelden

Het was een kwestie van tijd, maar de eerste wilde zwijnen zijn op de Utrechtse Heuvelrug gezien. Het bewijs in de vorm van haren was al eerder gevonden maar nu zijn er ook bewegende beelden van de wilde zwijnen. Miljarden eikels..


Lees verder 14 december 2010   13 jaar oud

Archief